top of page

Τα χειρουργεία κλειστά με άνωθεν εντολή, οι ασθενείς σε απελπισία, οι ιδιωτικές κλινικές θησαυρίζουν

Τα χειρουργεία κλειστά με άνωθεν εντολή, οι ασθενείς σε απελπισία, οι ιδιωτικές κλινικές θησαυρίζουν, οι Αναισθησιολόγοι σε μακρινές διακομιδές ή σε ετσιθελικές μετακινήσεις στην Βόρεια Ελλάδα


ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά, 17-12-20


Συνεχίζεται και κλιμακώνεται το αισχρό σκάνδαλο διαπλοκής σε βάρος των ασθενών, σε βάρος των δημόσιων νοσοκομείων και υπέρ της κερδοσκοπίας των ιδιωτών κλινικαρχών.


Ενώ παραμένουν με άνωθεν εντολή από υπουργείο και διοίκηση 2ης ΥΠΕ κλειστά κατά 70% τα χειρουργεία στο νοσοκομείο μας και παρομοίως κατά 70 – 80% κλειστά τα χειρουργεία σε πολλά δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι ιδιωτικές κλινικές της ευρύτερης περιοχής κυριολεκτικά θησαυρίζουν με χειρουργικές επεμβάσεις που δεν γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της άνωθεν κυβερνητικής εντολής, το σκάνδαλο κλιμακώνεται με αναγκαστικές μετακινήσεις Αναισθησιολόγων για έναν μήνα στην Βόρεια Ελλάδα !


Συγκεκριμένα, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί πως μετακινείται στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών Αναισθησιολόγος του νοσοκομείου, μια μετακίνηση για την οποία η συνάδελφος όχι απλά δεν συναίνεσε αλλά ούτε καν ρωτήθηκε και ούτε καν ειδοποιήθηκε.


Έτσι η κυβέρνηση «πετυχαίνει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» : προμοτάρει την αχαλίνωτη κερδοσκοπία των αγαπημένων της ιδιωτών κλινικαρχών και ταυτόχρονα για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους μετακινεί με ή χωρίς την θέλησή τους γιατρούς από δω κι από κει αντί για τις προσλήψεις που δεν έκανε μόνο και μόνο για να το «πουλήσει» επικοινωνιακά. Κι αυτά τα κάνει αδίστακτα σε βάρος των ασθενών και των δημόσιων νοσοκομείων.


Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι ξεκάθαρα κινούνται πλέον στην σφαίρα των εξατομικευμένων ποινικών ευθυνών εκτός από αυτή των γενικών πολιτικών ευθυνών.

bottom of page