top of page

ΔΗΠΑΚ: Το απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο Ca παγκρέατος ακυρώθηκε!!! Και θα μπει σε πρωινό ωράριο.

Ηπείρου- Λευκάδας


Για την Παρασκευή 26/4 είχε προγραμματισθεί απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο στο ΠΓΝΙ, καρκίνου παγκρέατος. Η παράταξή μας στο ΠΓΝΙ, ΑΣΥ ΠΓΝΙ κυκλοφόρησε από την Παρασκευή 19/4 ανακοίνωση καταγγελία και καλούσε όλους: διοικητή, διευθυντή χειρουργικής, την υφυπουργό της ΝΔ κα. Κεφάλα που είχε έρθει επίσκεψη "στη ζούλα" στο ΠΓΝΙ να πάρουν θέση και να μεταφέρουν το χειρουργείο χωρίς πληρωμή σε πρωινό ωράριο, ως έκτακτο. Η ΕΙΝΗ, με πρωτοβουλία της ΔΗΠΑΚ έστειλε χθες αντίστοιχο αίτημα προς τον διοικητή του ΠΓΝΙ, στο οποίο ζητούσε να μπει το χειρουργείο σαν έκτακτο στο πρωινό ωράριο.


Το απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο Ca παγκρέατος ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ!!!

και θα μπει σε πρωινό ωράριο, όπως πρέπει.


Αυτό επιβεβαίωσε την Τρίτη 23/04 το πρωί ο διοικητής του ΠΓΝΙ κ Δερδεμέζης στον πρόεδρο της ΕΙΝΗ, Μπάμπη Παππά μετά από προσωπική, δια ζώσης παρέμβαση που έκανε.


Αυτός είναι ο δρόμος !Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να αποκαλύπτονται όλα τα αίσχη που παράγει η πολιτική τους.


Θα μπλοκάρουμε τα απογευματινά χειρουργεία στην πράξη!!!

Τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία δεν θεσμοθετήθηκαν για να μειωθούν οι λίστες. 

Θεσμοθετήθηκαν για να γίνουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις με τιμοκατάλογο κοστολόγησης της ζωής και του ανθρώπινου πόνου. Θεσμοθετήθηκαν για να "γίνουμε κανονική Ευρωπαϊκή χώρα" , όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Βαρτζόπουλος!!!


Μαθαίνουμε ότι στη Τμηματική συνέλευση των καθηγητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε στις 23/04,σε παρέμβαση εκπροσώπου του φοιτητικού συλλόγου,  βρέθηκαν καθηγητές Ιατρικής να υποστηρίξουν ότι το χειρουργείο του καρκίνου παγκρέατος ΔΕΝ είναι επείγον χειρουργείο!!! Θα δηλώσουμε έκπληκτοι προς το παρόν….  Ελπίζουμε να μη συνεχιστούν αντίστοιχες… αστοχίες!!


Καλούμε κάθε έντιμο συνάδελφο να κάνει τη μοναδική αξιοπρεπή επιλογή. Να μη δηλώσει συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Να διεκδικήσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και στην αποζημίωση των εφημεριών, ένταξη στα ΒΑΕ, να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες.  


Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα: 

  • Στον έντιμο Επιμελητή Χειρουργό που τώρα στριμώχνεται σε όποια χειρουργική αίθουσα περισσέψει. 

  • Στον συνάδελφο που περιμένει να βάλει το τακτικό περιστατικό απόγευμα, βράδυ, Σαββατοκύριακο.                         

  • Που νιώθει ότι αχρηστεύεται επιστημονικά γιατί ενώ θέλει να δουλέψει, ο χειρουργικός χρόνος που έχει είναι ελάχιστος. 

  • Στον συνάδελφο που ταλαντεύεται. Που δε νομιμοποιεί στη συνείδησή του το θεσμικό  «φακελάκι», αλλά  βλέπει σα διέξοδο τα απογευματινά χειρουργεία για να χειρουργήσει. 

  • Να μην υποκύψει.  Να διαχωρίσει τη θέση του από τους «πρόθυμους»  ντελάληδες της πραμάτειας του δημόσιου νοσοκομείου επιχείρηση.     

  • Στον ειδικευόμενο της χειρουργικής που εκβιάζεται από τον διευθυντή, ότι αν δεν συμμετέχει στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, δε θα μπαίνει στο χειρουργείο, άρα δε θα εκπαιδευτεί. Να μην υποκύψει στον εκβιασμό.


Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις νέες πληρωμές των ασθενών, ενάντια στα δημόσιο-νοσοκομείο επιχείρηση, στην κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. 


Μπορούμε συλλογικά και αγωνιστικά να επιβάλλουμε την επιστημονική μας αξιοπρέπεια!

Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους νόμους τους!


bottom of page