top of page

ΔΗΠΑΚ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΙΣ ΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αντιμετωπίζει τον ΠΙΣ ως εκλογικό του γραφείο και επιδιώκει να μετατρέψει σε  προπαγανδιστές του στην εκλογική του εκστρατεία όλη τη γενική συνέλευση του ΠΙΣ. Με μήνυμα προς τους  συναδέλφους που απηύθυνε μέσα από τον ΠΙΣ καλεί να στηρίξουμε τη ΝΔ και τον ίδιο προσωπικά στις ευρωεκλογές.  


Δεν μας αιφνιδιάζει η απαράδεκτη λογική του, άλλωστε την έχουμε ξανασυναντήσει από την παράταξη της  ΝΔ στους ΙΣ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα που πιθανά ενέπνευσε τον κ Εξαδάκτυλο αυτό του κ. Πατούλη στον  ΙΣΑ όπου το περιοδικό και η ιστοσελίδα του έχουν μετατραπεί σε προπαγανδιστικά δελτία του προέδρου του. Απλά  αυτή τη φορά η εκλογική εκστρατεία του προέδρου του ΠΙΣ γίνεται με τη στήριξη του προεδρείου του ΠΙΣ, με τη  στήριξη δηλαδή συνδικαλιστών των παρατάξεων Αγωνιστικό Μέτωπο και ΠΑΣΚ που συνθέτουν το προεδρείο.  


Δεν μπορούν να κρύψουν ούτε προσχηματικά την ταύτισή τους στους βασικούς άξονες της στρατηγικής της  ΕΕ για την υγεία, την εργασία κλπ 


Αυτή η στρατηγική οδηγεί στις περικοπές δημόσιων δαπανών για την υγεία για να χρηματοδοτείται η  ανταγωνιστικότητα επιχειρηματικών ομίλων. 


Αυτή η στρατηγική υλοποιείται με την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρηματικές μονάδες, βαθαίνοντας την λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για τη διασφάλιση  εσόδων (βλέπε απογευματινά ιατρεία, ολοήμερη λειτουργία και απογευματινά χειρουργεία με σκοπό την γιγάντωση  των εσόδων από τους ασθενείς – πελάτες κλπ). 


Αυτή η στρατηγική μεταφράζεται σε γιγάντωση των επιχειρηματικών ομίλων που επενδύουν στις υπηρεσίες  υγείας και την επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς με χαμηλότερα εισοδήματα. 


Μπορούμε ενδεικτικά να θυμηθούμε τα νοσοκομεία μίας νόσου την περίοδο της πανδημίας και τον θησαυρισμό των επιχειρηματικών ομίλων με στήριξη και αδρή χρηματοδότηση από το δικό τους κράτος.  


Ή αντίστοιχα τις ελλείψεις προσωπικού και την εντατικοποίηση στα δημόσια νοσοκομεία, την παραπέρα  υποβάθμιση στις υπηρεσίες υγείας που μπορούν να διασφαλίζουν τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς  μας.  


Αυτή η στρατηγική της ΕΕ που σταθερά εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις συνδέεται με τη διάλυση του  σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ωραρίων λάστιχο με τη  διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την μετατροπή του  ασφαλιστικού συστήματος σε ανταποδοτικό και κεφαλαιοποιητικό, με υπέρογκες εισφορές για εργαζόμενους και  αυτοαπασχολούμενους και με συντάξεις πείνας στα βαθιά γεράματα.  


Αυτή την πολιτική υπερασπίζεται ο κ. Εξαδάκτυλος μας και καλεί να στηρίξουμε τη ΝΔ και την δική του  υποψηφιότητα. Σε αυτή την τακτική μετατροπής του ΠΙΣ σε κομματικό γραφείο, δικό του και της ΝΔ, βρίσκει τη  στήριξη όλου του προεδρείου του ΠΙΣ… 


Αυτή τους η ομοφωνία απέναντι στη στρατηγική που τσακίζει τα δικαιώματα των ασθενών μας, τα  δικαιώματα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων γιατρών πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου κριτήριο  αποδοκιμασίας της πολιτικής που διαδοχικά εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και που μας οδηγεί από το κακό στο  χειρότερο. 


bottom of page