top of page

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Αθήνα 24-01-2024


ΟΧΙ στις απολύσεις των 58 συναδέλφων της καθαριότητας


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου η συγκέντρωση συμπαράστασης στους 58 συναδέλφους της καθαριότητας τους οποίους η Διοίκηση του νοσοκομείου απολύει πριν το 3μηνο της παράτασης για να βάλει εργολαβική εταιρεία.


Ευχαριστούμε τους δεκάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που συμμετείχαν, τους δεκάδες συμπαραστάτες από την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ τα πρωτοβάθμια σωματεία του Έλενα Βενιζέλου, το Θριάσιο, τον Ευαγγελισμό, το Γεννηματάς, τον Ερυθρό, το κλαδικό καθαριστριών κ.α. που με την παρουσία τους και τα ψηφίσματά τους ενδυνάμωσαν τον αγώνα μας.


Στην συνάντηση που ακολούθησε με εκπροσώπους και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών η Διοίκηση του νοσοκομείου παρουσιάστηκε με ανάλγητη στάση, χαρακτήρισε την υπόθεση τελειωμένη και αρνήθηκε να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια της παράτασης που δίνει ο νόμος.


Στην συνέλευση που ακολούθησε αποφασίστηκε ομόφωνα από την Τετάρτη 24/01/2024 και ώρα 6πμ να ξεκινήσει απεργιακή κινητοποίηση με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, για τους συναδέλφους της καθαριότητας.


Επίσης αποφασίσαμε το ακόλουθο πρόγραμμα:


Την Τρίτη 30/01/2024 στις 12 το μεσημέρι συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι ξανά στο προαύλιο του νοσοκομείο σε συμπαράσταση 


Την Πέμπτη 1/02/2024 στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για τους ΣΟΧ (από 9πμ μέχρι την λήξη της βάρδιας) επεκτείνουμε την στάση εργασίας για όλο το προσωπικό γιατί οι απολύσεις και η ιδιωτικοποίηση είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας.


Ταυτόχρονα, όλες τις μέρες θα οργανώσουμε δράσεις και ενημερώσεις στην γειτονιά, το ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων και περιοδείες σε άλλα νοσοκομεία και χώρους δουλειάς!


Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων να ξεσηκωθούν από τώρα! Να βγούμε σε όλα τα νοσοκομεία με απεργίες διαρκείας με κορύφωση την 1/10. 


Να βγούμε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί στις κινητοποιήσεις (ΣΟΧ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ, ΟΑΕΔ, Μόνιμοι) 

ΟΧΙ στις απολύσεις των συμβασιούχων! ΌΧΙ στους εργολάβους και την ιδιωτικοποίηση 

Οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – Μονιμοποίηση όλων   

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους που βιώνουμε την ίδια αγωνία και τον ίδιο εμπαιγμό να συντονιστούμε για να δυναμώσουμε τον αγώνα. 


Η ζωή μας και το δικαίωμά μας για αξιοπρεπή εργασία με πλήρη δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτο! Ο αγώνας για το δίκιο μας είναι ο μόνος δρόμος. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 


το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας”

bottom of page