top of page

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΛΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 1:30 μ.μ. ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ


Η  κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις επαναλαμβανόμενες μαζικές κινητοποιήσεις για πάνω από 2 μήνες, φέρνει προς ψήφιση στη βουλή την Παρασκευή 8 Μάρτη το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.


Ένα νομοσχέδιο που έχει καταδικαστεί και απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία  των φοιτητών, των μαθητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας.


Όμως, επειδή «δουλεύει» για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, των εμπόρων πτυχίων,  των φροντιστηριαρχών  και των κολεγιαρχών  θέλει να το ψηφίσει, θέλει να κάνει  την αδικία νόμο, θέλει να αναγκάσει τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. 


Υλοποιεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ που για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων αντιμετωπίζουν  τα παιδιά μας ως κόστος, ενώ εμπορευματοποιεί ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στη μόρφωση, αναπαράγει και διαιωνίζει  τις κοινωνικές ανισότητες και υπονομεύει ότι έχουν   αφήσει όρθιο οι προηγούμενες κυβερνήσεις  από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. 


Αγωνιζόμαστε :


  • Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, χωρίς πληρωμές και φροντιστήρια, με δωρεάν  σύγχρονες εστίες  για όλους  τους φοιτητές.

  • Για  πανεπιστήμια που θα προσφέρουν  σπουδές υψηλού επιπέδου και θα οδηγούν σε επαγγέλματα και εργασιακές συνθήκες αντάξιες των δυνατότητων της εποχής και της επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης.

  • Για  πανεπιστήμια και σχολεία ελεύθερα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για  τους εκπαιδευτικούς που δεν θα είναι έρμαιο των συμφερόντων των κάθε λογής χορηγών.


ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους  που  την Παρασκευή 8 Μάρτη θα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και ΚΑΛΟΥΜΕ στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ στις 1:30 μ.μ. έξω από το κτήριο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας.


ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους εργαζόμενους ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας την Παρασκευή 8 Μάρτη σε όλο το δημόσιο από τις 11 π.μ. – 3 μ.μ.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


bottom of page