top of page

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ «ΣΤΕΛΝΕΙ» ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ «ΣΤΕΛΝΕΙ» ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.


Η κυβέρνηση «σφύριξε» πρόωρα το τέλος της πανδημίας. Αυτό οδήγησε στο να μην παίρνονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας στην κοινότητα, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία με αποτέλεσμα τα κρούσματα να αυξάνουν και η διασπορά του ιού να παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Η εκτεταμένη διασπορά «πέρασε» και στο νοσοκομείο σε ασθενείς και προσωπικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες εφεδρείες υγειονομικών, να κόβονται ρεπό και άδειες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι κλινικές.


Μετά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τιμωρήθηκαν από την κυβέρνηση με αναστολή εργασίας, μετά τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο επί πληρωμής των ανεμβολίαστων εργαζομένων για κορονοϊό, τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι συνοδοί ασθενών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι!


Με απόφαση του διοικητή στις 18/3 λόγω της εκτεταμένης διασποράς στο νοσοκομείο αναστάλθηκε το επισκεπτήριο και η παραμονή συνοδών σε ασθενείς. Μέχρι εδώ όλα καλά, γιατί κανείς δεν λέει να μην παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.


Για τα βαριά νοσηλευόμενα περιστατικά που χρειάζονται επίβλεψη και φροντίδα συνοδού η διοίκηση αποφάσισε κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων ότι θα πρέπει να κάνουν οι συνοδοί τους μοριακή εξέταση PCR εντός 48 ωρών (αντί του μέχρι πρότινος δωρεάν rapid test).


ΟΜΩΣ, παρότι το νοσοκομείο προμηθεύτηκε πρόσφατα μηχάνημα ταχείας μοριακής ανάλυσης PCR (μικρής δυναμικότητας βέβαια) που μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά, η διοίκηση «εξαναγκάζει» τους συνοδούς να πηγαίνουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και να πληρώνουν 47 ευρώ την παραπάνω εξέταση για να μπουν στο νοσοκομείο.


Θεωρούμε αυτή την απόφαση απαράδεκτη σε μία περίοδο μάλιστα που το διαθέσιμο εισόδημα εξανεμίζεται από το γενικευμένο κύμα ακρίβειας.


Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε τη διοίκηση:

  • Nα πάρει πίσω αυτή την απόφαση και εφόσον θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η εξέταση PCR test στους συνοδούς των ασθενών να πραγματοποιείται στο νοσοκομείο ΔΩΡΕΑΝ !!!

  • Να γίνονται επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που από την αρχή της πανδημίας δεν έχουν γίνει ποτέ .

bottom of page