top of page

Με κινητοποίηση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία απαίτησαν άμεση στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις

Κινητοποίηση στο προαύλιο του Παίδων «Αγία Σοφία» διοργάνωσε την Τρίτη η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο, απαιτώντας άμεση στελέχωσή του με μόνιμες προσλήψεις, να μην κλείσει κανένα τμήμα και να μη δοθεί σε ιδιώτη κανένα τμήμα του.


Την κινητοποίηση στήριξε η ΟΕΝΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής.


Η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο καταγγέλλει ότι υπάρχουν τμήματα που απειλούνται άμεσα για κλείσιμο, όπως το Τμήμα Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας και το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας. Απαιτεί άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε όλα τα τμήματα, λόγω των επικείμενων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης και την προβληματική ανάπτυξη και λειτουργία όλων των κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού στα χειρουργεία.


Παράλληλα κατήγγειλαν την Υπουργική Απόφαση για μετατροπή των Παιδοογκολογικών τμημάτων σε ΝΠΙΔ με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή «έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, σπρώχνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα».






bottom of page