top of page

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας: 9 Ιούνη βγαίνουμε ξανά στην πύλη

Αθήνα 03-06-2022


Πέμπτη 9 Ιούνη βγαίνουμε ξανά στην πύλη του Αγίου Σάββα 7-9πμ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ


Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,

Ασθενείς και συνοδοί,


Απέναντι στην καταστροφική πολιτική της ΝΔ για τη δημόσια υγεία, ξαναβγαίνουμε στην πύλη του νοσοκομείου μας, την Πέμπτη 9 Ιούνη, και ώρες 7πμ με 9πμ, μαζικά και αποφασιστικά. Για να υπερασπίσουμε το ΕΣΥ από τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση που φέρνει ο Μητσοτάκης και η παρέα του. Παίρνουμε δύναμη για να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας.


Oι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είμαστε μια τεράστια δύναμη, που τρία χρόνια τώρα, παίξαμε καθοριστικό ρόλο. Και για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια μέσα στην πανδημία, κόντρα στην καταστροφική πολιτική του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, αλλά και για να ανοίξουμε δρόμους αντίστασης συνολικά για όλους τους εργαζόμενους.


Είναι επιτακτική η ανάγκη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε ενάντια στην κυβέρνηση που με την πολιτική της διαλύει και ιδιωτικοποιεί τα δημόσια νοσοκομεία.

  • Για να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Η κατάσταση είναι τραγική με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Σε πολλά τμήματα και ειδικότητες δύσκολα θα βγουν οι άδειες για την ξεκούραση του προσωπικού.

  • Για να μην αφήσουμε τους εργολάβους να βάλουν ξανά πόδι στην καθαριότητα, τη φύλαξη, τα μαγειρεία. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ΣΟΧ συνάδελφοι.

  • Να γυρίσουν πίσω τώρα οι συνάδελφοι σε αναστολή για να πάρει το σύστημα μια ανάσα, και να πάρουν τα χρήματα που τους έχουν στερήσει τόσους μήνες τώρα. Είναι εκδικητική η παράταση της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους, την ώρα που μπαίνει τέλος σχεδόν σε κάθε περιορισμό για την πανδημία και χιλιάδες συνάδελφοι θα ξαναβγούν σε αναστολή λόγω λήξης των πιστοποιητικών τους.

  • Να ανατρέψουμε την πολιτική των (πολλών) κλειστών "μικρών" νοσοκομείων για να αναπτύσσονται λίγα νοσοκομεία γίγαντες - "κέντρα αριστείας" (με ράντζα και φορεία) που πάνω στην πλάτη των εργαζομένων και εις βάρος της ποιότητας υγείας προς τους ασθενείς.

  • Φτάνει πιά με την εξοντωτική εντατικοποίηση του λιγοστού προσωπικού, που βάζει σε κίνδυνο όχι μονάχα τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αλλά πάνω απ’ όλα τους ασθενείς μας.

  • Για να μην εφαρμοστεί το «νέο ΕΣΥ» που θα οδηγήσει μικρά νοσοκομεία σε κλείσιμο (πχ Παμμακάριστος), και θα φέρει τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή για τους ασθενείς ιδιωτικοποιώντας ουσιαστικά τη δημόσια Υγεία και τα νοσοκομεία.

  • Για να κερδίσουμε (πέρα από χειροκροτήματα), αυξήσεις στους μισθούς μας για να αντιμετωπίσουμε το κύμα της ακρίβειας που μας κλέβει τουλάχιστον 2 μισθούς, να μπούνε επιτέλους όλοι οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ.

Και την Πέμπτη 9 Ιούνη βγαίνουμε όλοι στην πύλη του νοσοκομείου μας για να οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με όλους τους συναδέλφους αλλά και τους ασθενείς μας που είναι στο πλευρό μας.


Ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ άμεσα να καλύψει την κινητοποίηση στις 9 Ιούνη και να προχωρήσει σε νέα πανελλαδική απεργία μέχρι τις 22 Ιούνη.


bottom of page