top of page

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 

ΛΕΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.


Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις! Η μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων απέδειξε ότι: 


  • Δεν δεχόμαστε η ψυχική υγεία και η απεξάρτηση να είναι εμπόρευμα! Να μην τολμήσουν να φέρουν στην διαβούλευση το προσχέδιο νόμου που διαλύει και κλείνει τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. Για ακόμη μια φορά «διέρρευσε» ένα προσχέδιο νόμου, που σε τίποτα δεν διαφέρει από τα προηγούμενα, με ημερομηνία ισχύς «από 1η Μάη». Τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλουν το κλείσιμο του ΨΝΑ, του ΨΝΘ για να δοθεί ακόμα περισσότερος χώρος στην ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες στο ΕΣΥ, τους λέμε ότι θα πέσουν στο κενό! Δεν θα επιτρέψουμε κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερα στρώματα, ανασφάλιστοι, να μην έχουν καμία πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, αφού δεν θα αντέχει να ανταπεξέλθει οικονομικά η «τσέπη» τους και οι χρόνιοι ασθενείς μας να μεταφέρονται σε χώρους «αποθήκες ψυχών». 

  • Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην απεξάρτηση τη δημιουργία ΝΠΙΔ και την κατάργηση προγραμμάτων με «δείγματα γραφής» στη θεραπεία και την επανένταξη, όπως το ΚΕΘΕΑ, το «18ΑΝΩ», το «ΑΡΓΩ», το «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», ο «ΙΑΝΟΣ». Προγράμματα που υποχρεώνονται να αλλάξουν φιλοσοφία αφού η ανάπτυξή τους δεν θα σχετίζεται με τις ανάγκες της κοινότητας, αλλά θα λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους. Στόχος τους η «μείωση της βλάβης» και η ενίσχυση του «λειτουργικού χρήστη» και της ατομικής ευθύνης του εξαρτημένου ατόμου και της οικογένειάς του και όχι η πλήρης και οριστική απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη του ατόμου. 

  • Δεν πρέπει να αφήσουμε αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες αποφάσεις από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους διορισμένους της κυβέρνησης στο ΔΣ του Νοσοκομείου να υλοποιηθούν. Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους. Δεν θα επιτρέψουμε την μετακίνηση του Οικοτροφείου ΕΝΤΡΟΠΙΑ σε ένα χώρο που έχει κριθεί ακατάλληλος και δεν πληρεί τις προϋποθέσεις να αποτελεί Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

  • Δεν δεχόμαστε τα αποδεκατισμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και ταυτόχρονα την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρά σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, όπως η θέσπιση των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων με τιμοκατάλογο, για τους πελάτες – ασθενείς.


Ως υγειονομικοί στο χώρο της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, οφείλουμε να δυναμώσουμε το μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους.


Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιακών μαχών στις 17 Απρίλη και την 1η Μάη προσπερνώντας  τις ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΓΣΕΕ. Όπως η  απεργία στις 28 Φλεβάρη  που ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει, καθώς δουλεύουμε με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες μέσα στα σπίτια μας, τη στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει στις ανατιμήσεις των λογαριασμών στα Super Market, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη. Μία απεργία σταθμός που συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, των επιχειρηματικών ομίλων και την Ε.Ε. 


Στις 17 Απριλίου απεργούμε και ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και με τα δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα, με πρωτοβάθμια σωματεία άλλων νοσοκομείων! Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κοινό μέτωπο απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που τσακίζει τις ζωές μας!


Απαιτούμε:


  • Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.

  • Όχι στην κατάργηση του οργανισμού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

  • Κάτω τα χέρια σας από το 18 Άνω! Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας.

  • Όχι στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.

  • Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

  • Όχι στην εφαρμογή της αντιεπιστημονικής και επικίνδυνης απόφασης του ΔΣ του ΨΝΑ για την μεταφορά του ΕΝΤΡΟΠΙΑ και καμίας ΜΚΑ στο κτήριο στο Δ. Φυλής.

  • Άμεση ανάκληση της εγκυκλίου Βαρτζόπουλου για την εκτέλεση των ακούσιων νοσηλειών! Ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές.

  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων. Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο.


ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ!


bottom of page