top of page

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΗΛΙΑΔΗ

Αθήνα 10 Απριλίου 2023

Α.Π:12971


Η ΟΕΝΓΕ υιοθετεί πλήρως την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας σχετικά με την απαράδεκτη και συκοφαντική επίθεση ενάντια στον γιατρό Επιστημονικό Υπεύθυνο της ΜΕΘ Παίδων Νοσοκομείου Ρίου κ. Ηλιάδη, την οποία διέπραξε ο δικηγόρος κ. Κούγιας κατά την εκδίκαση ποινικής υπόθεσης.


Η συγκεκριμένη ενέργεια όχι μόνο θίγει την υπόληψη του συναδέλφου μας και άλλων γιατρών, αλλά και στρέφεται ενάντια στις μεταμοσχεύσεις που προσφέρουν ζωή σε ανθρώπους που για το πρόβλημα της υγείας τους η μεταμόσχευση είναι η μοναδική λύση.


Απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να καταδικαστεί έμπρακτα και όχι με γενικόλογες διαβεβαιώσεις για τη «στήριξη των λειτουργών του ΕΣΥ», η συγκεκριμένη αθλιότητα.


Διεκδικούμε την γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών για τον κρίσιμο τομέα των μεταμοσχεύσεων ώστε να αναπτυχθούν, να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν πλήρως όλες οι αναγκαίες δημόσιες υποδομές, η πλήρης, απολύτως δωρεάν και ισόβια περίθαλψη τόσο των ληπτών όσο και των ζωντανών δοτών.


Η προσφορά μοσχευμάτων είναι πράξη που αντανακλά υψηλού βαθμού αλτρουϊσμό και αλληλεγγύη. Αυτός ο αλτρουϊσμός και η αλληλεγγύη που υπάρχει απαιτείται να στηριχθεί και να διευρυνθεί αποφασιστικά με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων από τη μεριά του κράτους, ξεκινώντας από τη συστηματική και σχεδιασμένη διαπαιδαγώγηση για την αξία της δωρεάς μοσχευμάτων από τις μικρές ηλικιακές ομάδες, εντός και εκτός του σχολείου, και με ιδιαίτερο ρόλο και αρμοδιότητα στο Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.


bottom of page