top of page

Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για Κ.Υ. Κρανιδίου

Αθήνα 28 Απριλίου 2021

Α.Π:11327


Μετά τις νέες καταγγελίες των συναδέλφων του Κ.Υ Κρανιδίου, η ΟΕΝΓΕ επανέρχεται στο θέμα το οποίο μας είχε απασχολήσει και πέρυσι. Είναι σαφές πως το κυρίως θέμα είναι η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης με μόνιμο ιατρικό προσωπικό όπως ακριβώς ισχύει για όλα τα Κ.Υ της χώρας, γιατί παντού υπάρχουν τραγικές ελλείψεις που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες ΠΦΥ στον πληθυσμό και που εξουθενώνουν το υπάρχον λιγοστό προσωπικό.


Από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο πως σε κάθε Κέντρο Υγείας τα καθήκοντα όλων των γιατρών των Κ.Υ και των υπαγόμενων σε αυτά περιφερειακών ιατρείων καθορίζονται με ισότιμο τρόπο από τα ισχύοντα νόμιμα οργανογράμματα και δεν χωρούν εξαιρέσεις και διακρίσεις με δήθεν χωροταξικά αλλά στην πραγματικότητα ταξικά κριτήρια.


Άλλωστε, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει σχετική απόφαση και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας ήδη από 6ετίας που προκλητικά δεν εφαρμόζεται από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.


Συντασσόμαστε με τους συναδέλφους του Κ.Υ Κρανιδίου και απαιτούμε μαζί τους να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και να σταματήσουν οι απαράδεκτες, μεροληπτικές διακρίσεις.

bottom of page