top of page

KATAΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ» ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ


Την αλληλεγγύη της στον γαστρεντερολόγο που αποκάλυψε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Θεαγένειο Νοσοκομείο με την έλλειψη αιθουσών ανάνηψης, εκφράζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Θεαγενείου, καταγγέλλοντας ότι ο γιατρός, μετά την αποκάλυψη που οδήγησε και σε εισαγγελική παρέμβαση, απειλείται με δίωξη και ΕΔΕ!


Στην καταγγελία της αναφέρει:


«Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου γαστεντερολόγου Τζιλβέ Δημήτρη, που απειλεί με διώξεις και ΕΔΕ ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, γιατί έκανε το αυτονόητο, να δημοσιεύσει την τραγική έλλειψη υποδομών στο Ενδοσκοπικό Εργαστήριο του Θεαγενείου.


Ο κ. Τζιλβές προσπαθεί ακούραστα τα τελευταία χρόνια μαζί με τους συναδέλφους του να αναβαθμίσει το Ενδοσκοπικό Εργαστήριο, προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες για τους ασθενείς με την παροχή αίθουσας ανάνηψης, απαραίτητης για κάθε ενδοσκοπικό εργαστήριο. Εδώ και χρόνια επισημαίνει το ζήτημα συνεχώς στη διοίκηση του Θεαγενείου, στην ΥΠΕ και στο υπ. Υγείας και κατέφυγε στην ανάδειξη του ζητήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας "συγγνώμη" από τους ασθενείς του για αυτήν την κατάσταση. Οι εικόνες από το Ενδοσκοπικό Εργαστήριο έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες δηλώσεις συναδέλφων και αντίστοιχες κατά συρροήν εικόνες ντροπής από όλα τα νοσοκομεία της χώρας που αποδεικνύουν ότι η διαχρονική πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης όλων των κυβερνήσεων και διοικήσεων βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.


Είναι τουλάχιστον θράσος αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την τραγική υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών στα δημόσια νοσοκομεία να απειλούν με διώξεις τους συναδέλφους μας που παλεύουν καθημερινά να βελτιώσουν τις υπηρεσίες Υγείας! Είναι τουλάχιστον θράσος να θεωρούν πράξεις ντροπής τη δημοσίευση εικόνων από τα υπό κατάρρευση νοσοκομεία αυτοί που βλέπουν τον ασθενή σαν πορτοφόλι και παλεύουν με νύχια και με δόντια να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως την Υγεία.


Δεν ανεχόμαστε τις διώξεις εις βάρος των συναδέλφων μας που παλεύουν για τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας!


Απαιτούμε υποδομές και ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων. Από ΕΔΕ να περάσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία, που διαπράττει και ο σημερινός υπουργός Υγείας, και όχι οι υγειονομικοί που χάρη στην ακούραστη και φιλότιμη προσπάθειά τους κρατάνε στις πλάτες τους το υπό κατάρρευση ΕΣΥ!


Να σημάνει ξεσηκωμός!».


Πηγή: 902.gr

bottom of page