top of page

Τρίκαλα: Κινητοποίηση στο ΠΕΔΥ - Τρίτη 12 Μαρτίου


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ- ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Κ.Υ.- ΠΕΔΥ-

ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00Π.Μ.

Οι δραματικές ελλείψεις ξεσκεπάζουν την αντιλαϊκή πολιτική και την κάλπικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, σε υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και θεραπείας, που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες στο νομό Τρικάλων.

Τόσο Πανελλαδικά όσο και στο νομό μας μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας.

Ο λαός συνεχίζει να βιώνει στο πετσί του τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, ελλείψεις σε αναλώσιμα (υλικά, αντιδραστήρια), τις απαρχαιωμένες κτιριακές υποδομές, τις μεγάλες καθυστερήσεις για να κλείσει κανείς ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.

Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει παραπέρα, αρκεί να δει κανείς τις τεράστιες ελλείψεις στο Νομό μας που υπάρχουν στην Π.Φ.Υ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΜΙΑ μονάδα του ΤΟΜΥ στην πόλη μας που μπαίνει σε λειτουργία, λειτουργεί με 2 Γιατρούς(αποσπασμένους από Κ.Υ. - 2 Υγειονομικούς μέσω ΕΣΠΑ)και λείπουν βασικές ειδικότητες. Όταν θα μπει σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του "οικογενειακού" γιατρού, η πρόσβαση θα δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο αφού ο κάθε γιατρός έχει στη λίστα του δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Καμία αυταπάτη ότι η άσχημη κατάσταση στην Υγεία θα βελτιωθεί. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ, θεωρεί την υγεία του λαού ως «κόστος» γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο!

Μόνο με δυναμικούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα!

Η αγανάκτησή μας δεν φτάνει, δίνουμε συνέχεια στην προσπάθεια για κοινή δράση εργαζομένων, αλλά και Σωματείων, Συλλόγων, Φορέων του κινήματος ώστε να πετύχουμε τόσο την ανακούφιση των οξυμένων προβλημάτων όσο και τη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες αλλαγές σε όφελος των εργαζόμενων, των αγροτών, των ανέργων, των συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους .

Διεκδικήσουμε:

  • Την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

  • Την υπεράσπιση της υγείας του λαού απαιτώντας Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλο το λαό.

  • Υπεράσπιση της υγείας των εργαζομένων με άμεσα πρόσληψη Γιατρών Εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς του Νομού μας.

  • Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο Νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του Ν. Τρικάλων.

  • : Άμεσα να προσληφθούν Γιατροί των ειδικοτήτων: Πνευμονολόγοι- ΩΡΛ- Ουρολόγοι- Παιδίατροι- Νεογνολόγοι- Γυναικολόγος- -Δερματολόγος-Νευρολόγοι-Νεφρολόγου- Παθολόγοι. Για την πλήρη κάλυψη λειτουργίας των αντίστοιχων αναγκών Εφημέρευσης-καθημερινής λειτουργίας των αντίστοιχων κλινικών και τμημάτων.: Πρόσληψη Ακτινολόγων, ειδικών γιατρών στο ΤΕΠ, για την έναρξη της αυτόνομης λειτουργίας.

  • Κέντρα Υγείας με αποκεντρωμένα ιατρεία και τις κινητές μονάδες που θα συνδέονται με αυτό. Κ. Υ. που να διαθέτουν όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, Δημόσιας Υγείας, κατ' οίκον νοσηλείας, κοινωνικές υπηρεσίες (προστασίας παιδιών, ηλικιωμένων), οδοντιατρεία, φαρμακεία. Με στελέχωση με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων.

  • Πλήρη και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις. Να διασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία, την πλήρη καταγραφή, τη συστηματική και εξειδικευμένη παρακολούθηση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη δευτερογενή πρόληψη πρόσθετων κινδύνων ασθενειών από χρόνια νοσήματα.Να μην επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία με τη λεγόμενη ανταποδοτικότητα για την κερδοφορία στην υγεία.

  • Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης.

  • Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.

Η Υγεία αποτελεί κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα και πρέπει παρέχεται από το κράτος σε όλους, πλήρως και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση ώστε να μη μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ- ΦΟΡΕΙΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ & Κ.Υ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ «ΓΑΛΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Β.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Β.Ε. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ(μέλος της ΟΓΕ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του Σωματείου ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩN

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν. ΤΡΙΚΑΛVN

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΨΥΚΤΙΚΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ & ΞΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΕ-ΕΜΠΟΡΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕ- ΤΣΑ

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες οικογένειες αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ξοδεύοντας από το υστέρημά τους. Ταυτόχρονα, έχουν πληθύνει στο νομό μας και την ευρύτερη Περιοχή μας, οι ιδιωτικές κλινικές Αποκατάστασης και τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά κέντρα. Στους γειτονικούς νομούς, όπου απευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες, τα ιδιωτικά μαιευτήρια και οι πολυκλινικές τρίβουν τα χέρια τους για να βγάλουν κέρδη από την ασθένεια του λαού και των παιδιών του.

Οι αγώνες μας πρέπει να έχουν στόχο την αιτία αυτής της κατάστασης, την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας και την εμπορευματοποίησή της. Υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις που με την πολιτική τους στήριξαν και στηρίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και μπίζνες στην υγεία.

Αυτοί μετατρέπουν τις δημόσιες δομές υγείας είτε σε κερδοφόρες επιχειρήσεις είτε σε μονάδες με τεράστιες ελλείψεις, γεγονός που αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

………………….

Η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη που εφαρμόζει την πολιτική των ελάχιστων προσλήψεων με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για προσλήψεις 1 προς 1, την ώρα που ακόμα και αυτό καταστρατηγείται με τις εκατοντάδες προσλήψεις και στη συνέχεια απολύσεις συμβασιούχων. Ακολουθούν το επόμενο διάστημα οι Περιφέρειες που μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στα οικονομικά, άρα και στη λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά και οι Δήμοι που θα αναλάβουν την υποτυπώδη υποστήριξη των Κέντρων Υγείας-ΤΟΜΥ- ρίχνοντας τα βάρη ξανά στους εργαζόμενους μέσω των δημοτικών τελών.

Η Υγεία –Πρόληψη ΠΦΥ, πρέπει να αποτελούν κοινωνική ευθύνη και όχι ατομική. Κι αυτό εκφράζεται μέσα από την αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, ανάπτυξη και πλήρη στελέχωση, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες απολύτως δωρεάν.

Πυρήνας της ΠΦΥ είναι το Κ.Υ. με τα αποκεντρωμένα ιατρεία και τις κινητές μονάδες που συνδέονται με αυτό. Πλήρως στελεχωμένο με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών(Γενικοί Γιατροί, Ψυχίατροι, Παθολόγοι, Παιδίατροι, Γυναικολόγοι, Οφθαλμίατροι, Ορθοπεδικοί, Ψυχολόγοι, Μικροβιολόγοι, Ακτινολόγοι, Οδοντίατροι, Νοσηλευτές, Μαίες, Φυσιοθεραπευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Επισκεπτών Υγείας) και άλλων υγειονομικών.

Κ.Υ. που να έχουν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, Οδοντιατρεία, Φυσικοθεραπευτήρια, Φαρμακεία κλπ.

ς για να ¨ανοίξουμε¨ το σοβαρό ζήτημα της ΠΦΥ. Δεν μένουμε στην αποκάλυψη και στην κριτική της Κυβερνητικής πολιτικής, να περάσουμε επιθετικά μέσα από την προβολή και τη διεκδίκηση ουσιαστικής κάλυψης των λαϊκών αναγκών.

Έχουμε εμπειρία. Η ενίσχυση και η διεύρυνση κοινού αγώνα διεκδίκησης που ξεκινήσαμε, εδώ και καιρό, Εργατικά, Συνταξιουχικά Σωματεία, Φορείς του κινήματος στο νομό μας, συνέβαλαν στην κάλυψη κάποιων αναγκών.



bottom of page