top of page

ΔΤ Συλλόγου εργαζομένων Νοσ. Ζακύνθου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου συνήλθαν σήμερα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα εν μέσω κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας, προκειμένου να ανασταλούν οι άδικες, αναίτιες , επικίνδυνες και παράνομες μετακινήσεις – καθαιρέσεις προϊσταμένων, τις οποίες αποφάσισε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, την περασμένη Παρασκευή.

Κατά την διαδικασία τοποθετήσεων αποκαλυπτικές υπήρξαν οι δηλώσεις του Δ/ντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Λευτάκη, ο οποίος αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για τις παράνομες και επικίνδυνες μετακινήσεις, ισχυριζόμενος χαρακτηριστικά:

  • Ότι δεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη γιατί προφανώς δεν υπήρχε κανένας λόγος που να αφορά πράξεις ή παραλήψεις που να συνιστούν πειθαρχικό αδίκημα

  • Ότι δεχόταν επανειλημμένες επί εννιαμήνου πιέσεις από τη Διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να εισηγηθεί την τιμωρητικού τύπου μετακίνηση της προϊσταμένης του χειρουργείου και ότι έκανε τα πάντα και προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να το αποτρέψει.

  • Παραδέχτηκε ότι η Διοίκηση δεν του μεταβίβασε κάποια από τα έγγραφα της προϊσταμένης που αφορούσαν την καθαριότητα της αποστείρωσης , εγγραφα μάλισταπου επικαλούνται στο ΔΣστη απόφαση για τη μετακίνηση .

  • Τέλος συνέδεσε σοβαρά την μετακίνηση της προϊσταμένης του χειρουργείου με τη στοχοποίησή της από τον ίδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη κατά την επίσκεψή στο Νοσοκομείο μας, πριν περίπου ένα χρόνο.

Επειδή τα παραπάνω είναι πολύ σοβαρά αν είναι αλήθεια, καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να τοποθετηθούν σχετικά, να αποκαταστήσουν την αλήθεια και σε ένδειξη καλής θέλησης να ανακαλέσουν τις ανωτέρω τιμωρητικές μετακινήσεις συναδέλφων μας για το καλό του Νοσοκομείου και των πολιτών.

Από τα παραπάνω, και αν καλά καταλαβαίνουμε, ο Δ/ντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας αν δεν ήταν κάθετα αντίθετος, ήταν τουλάχιστον αμέτοχος στην παραπάνω απόφαση της Διοίκησης;;;;;

Αν η παραπάνω απόφαση πάρθηκε χωρίς την εισήγηση ούτε του Δ/ντή του χειρουργικού τομέα και των Δ/ντών των χειρουργικών κλινικών, ούτε του Δ/ντή Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας τότε ποιος αποφάσισε και με ποια έγγραφα τις συγεκριμένες μετακινήσεις- καρατομήσεις ;

Εμείς συνεχίζουμε όπως έχουμε αποφασίσει τις κινητοποιήσεις μας για όλη την εβδομάδα.

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου



bottom of page