top of page

Καταγγελία για τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Ενιαίο Σωματείο εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και η ΕΓΕΣΥΚ καταγγέλουν την άθλια και απαράδεκτη μεθόδευση της Διοίκησης του ΓΝΚ η οποία με σημερινό της έγγραφο που κοινοποιεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους καλεί να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις συναίνεσης, σύμφωνα με το νόμο-έκτρωμα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών, οι οποίοι θα καλούνται με δική τους ευθύνη να εργάζονται ακατάπαυστα 60 και πλέον ώρες τη βδομάδα.

Πριν καν προλάβει το Υπουργείο Υγείας να εκδόσει τις εφαρμοστικές εγκυκλίους για το πώς θα υλοποιηθεί ο αντιδραστικός νόμος που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και σμπαραλιάζει κάθε έννοια κανονικότητας της ζωής των ιατρών αλλά και της λειτουργίας των τμημάτων και δομών υγείας, ο Διοικητής δείχνοντας απύθμενο ζήλο και προσήλωση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, ψάχνει ¨πρόθυμους¨, καλώντας τους ιατρούς να υπογράψουν επί της ουσίας τις ατομικές συμβάσεις, τη γνωστή ρήτρα εξαίρεσης. (opt-out)

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε πιέσεις, να μην κάνουν πίσω, να μην υπογράψουν την ¨καταδίκη¨ τους!

Ο νόμος έκτρωμα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών έχει συναντήσει την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας όχι μόνο των ιατρών αλλά και άλλων υγειονομικών και εργαζόμενων άλλων κλάδων διότι καταργείται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας και ελαστικοποιούνται οι σχέσεις εργασίας. Εισάγεται η διαίρεση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό με βάση την αντιδραστική συνθήκη Σέρκας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα υποχρεώνεται ο ιατρός να δουλεύει 12ωρα κάθε μέρα για πάνω από ένα μήνα.

Η αντιδραστική αυτή αναδιάρθρωση αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Δεν πρέπει να περάσει!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα

  • Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι άθλιες μεθοδεύσεις-πιέσεις της Διοίκησης

  • 6ωρο-5μερο-30ωρο με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Επαρκή χρόνο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της εφημερίας

  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες

  • Να υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο της ΟΕΝΓΕ.

Οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δείχνουν το δρόμο

  • Αναπλήρωση όλων των απωλειών στα χρόνια της κρίσης

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια-φάρμακο για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΚ την Τετάρτη 22/11/2017 και ώρα 13:30 στο αμφιθέατρο.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ-ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Τα Δ.Σ.

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΚ

ΕΓΕΣΥΚ

17/11/2017



bottom of page