top of page

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΠΑΓΝΗ)

Σύλλογος εργαζομένων Λευκάδα 26/4/2023 Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας

Φιλοσόφων , 31100 Λευκάδα αριθμ. πρωτ.: 9/2023 Τηλ-Φαξ: 2645360161, 6976615406

email: syllogosnosokomeiou@gmail.com


Τα Αγωνιστικά σωματεία της υγείας που θέλουν να κοιτούν στα μάτια τους εργαζόμενους και τους ασθενείς ΔΕΝ θα ζητάν την άδεια από καμία διοίκηση νοσοκομείου για τον τρόπο που θα κινητοποιούνται και θα διεκδικούν τα αιτήματα τους.


Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση του διοικητή του – μάνατζερ και του διοικητικού συμβουλίου στη συνδικαλιστική δράση του σωματείου και την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων.


Αυτό που ενόχλησε, παραμονές μάλιστα εκλογών του σωματείου, τη διορισμένη διοίκηση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η αγωνιστική δράση του, η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των δικαιωμάτων των ασθενών και η ανάδειξη της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ.

Αποτελεί μέρος μιας σειράς απαράδεκτων ενεργειών διοικητών και επιτελείων της κυβέρνησης που επιδιώκουν, προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιο, της ακόμα πιο βαθιάς εμπορευματοποίησης της υγείας, των νοσοκομείων – «επιχειρήσεων», να φιμώσουν κάθε αγωνιστική εστία αντίστασης, κάθε φωνή που αποκαλύπτει τα προβλήματα και εκθέτει πλατιά στο λαό τις φιέστες που στήνουν διοικητές, υπουργοί και κομματικά στελέχη της ΝΔ προκειμένου να ωραιοποιήσουν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, για την οποία οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι .


Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη !


Με την ταξική αλληλεγγύη μας θα κάνουμε κουρελόχαρτο τις απαγορεύσεις τους, τον αυταρχισμό τους, όπως το δείξαμε άλλωστε και στη διάρκεια της πανδημίας με το σύνθημα «πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή» !



bottom of page