top of page

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΠΑΤΕΛΗ

Μόλις ένας χρόνος πέρασε από την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση με ένα σωρό εγκληματικές ενέργειες στο ιστορικό της και το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας αποφάσισε την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη. Η απόφαση του Εφετείου πατάει πάνω στην εκτίμηση ότι ο ναζιστής με τη γνωστή δήλωση «ό,τι κινείται σφάζεται», υπεύθυνος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες εργάτες, «δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων»!


Πρόκειται για απόφαση απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική για όλα τα θύματα της εγκληματικής δράσης των ναζιστών, ενώ εξοργίζει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε μια περίοδο που οι ναζιστές αφήνουν τους «τύπους», βγαίνουν από τα λαγούμια τους και επιχειρούν ξανά με νέα εγκληματική δράση όπως είδαμε πρόσφατα να συμβαίνει στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη και άλλου.


Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι η εγκληματική ναζιστική δράση βγαίνει ξανά στο προσκήνιο την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση νομοθετεί την απαγόρευση των απεργιών, τη δίωξη των απεργών, στοχοποιεί τα σωματεία, ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες όπως των εκπαιδευτικών και επιτίθεται με ΜΑΤ, αύρες και χημικά.


Τη στιγμή που ο λαός γίνεται θυσία στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζονται οι μισθοί, αυξάνονται οι τιμές σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο, στο ψωμί, το σύστημα της εκμετάλλευσης παίρνει τα μέτρα του για να απαντήσει στην διογκούμενη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση.


Η ανοχή της ναζιστικής δράσης από το αστικό κράτος και τα επιτελεία του, με το πρόσχημα μάλιστα της ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων», αποδεικνύει περίτρανα το ρόλο των ναζί εγκληματιών ως όπλο του συστήματος, για να επιβάλει τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης.


Τη στιγμή που ο λαός γίνεται θυσία στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζονται οι μισθοί, αυξάνονται οι τιμές σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο, στο ψωμί, το σύστημα της εκμετάλλευσης παίρνει τα μέτρα του για να απαντήσει στην διογκούμενη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση.


Αποδεικνύεται ότι ο φασισμός - ναζισμός δε μπορεί να καταπολεμηθεί από αυτούς που υπηρετούν την καπιταλιστική του μήτρα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ των ιμπεριαλιστών.


Επιβεβαιώνεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και μόνο ο λαός μπορεί να στείλει τον φασισμό πίσω στα σκοτάδια από τα οποία έρχεται.


Καταδικάζουμε και δηλώνουμε την αγανάκτησή μας απέναντι στην απαράδεκτη αυτή απόφαση. Μαζικά, μαχητικά και αγωνιστικά συνεχίζουμε την πάλη μας ενάντια στους φασίστες, στο μακρύ χέρι του συστήματος. Με το σύνθημα «έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, κάθε σχολειό και κάθε χώρο δουλειάς» δυναμώνουμε τον αγώνα μας, στέλνουμε τους φασίστες να κρυφτούν στα λαγούμια τους!


Σύσκεψη σωματείων και φορέων

Καρδίτσα 21/10/21


bottom of page