top of page

Ε.Γ. ΟΕΝΓΕ για τη δίκη των 2 φοιτητών για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ

Αθήνα 20 Νοεμβρίου 2019

Α.Π: 9899


Όπως έχει ήδη καταγγελθεί, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και φοιτητές από άλλες σχολές εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του θεσμού του φοιτητικού ασύλου και για την απαράδεκτη απόφαση του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ να κλείσει την σχολή για οκτώ (8) ολόκληρες μέρες.

Μάλιστα, εκτός από την άσκηση αστυνομικής βίας και την ρίψη χημικών από την αστυνομία μέσα στο προαύλιο της σχολής, υπήρξε επί 2 ώρες σχεδόν εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων παρεμπόδιση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν και να παραλάβουν τραυματίες φοιτητές.


Το αποκορύφωμα ήταν πως δύο νεαροί φοιτητές (ένας του ΕΜΠ και ένας της Ιατρικής, μελλοντικός μας συνάδελφος) συνελήφθησαν, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στη ΓΑΔΑ και σύρθηκαν την άλλη μέρα στην Ευελπίδων όπου τους απαγγέλθηκαν οι «συνήθεις» κατηγορίες («εξύβριση», «αντίσταση», κλπ). Μάλιστα, η σύλληψη του πρώτου έγινε πολλές ώρες αργότερα από τα πρωινά γεγονότα, δηλαδή τη νύχτα έξω από το σπίτι του αφού προφανώς είχε προηγηθεί πολύωρη παρακολούθηση από τα «λαγωνικά» της ασφάλειας.


Η δικάσιμος στην οποία παραπέμφθηκαν έχει οριστεί για την επόμενη Παρασκευή 22/11/2019.


Αυτονόητα απαιτούμε την αθώωσή τους.



bottom of page