top of page

Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΚΥ ΓΥΘΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αθήνα 8 Μαΐου 2024

Α.Π:13874



ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

  • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

  • ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • ΦΟΡΕΙΣ

  • ΜΜΕ



Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τις απαράδεκτες ενέργειές του ενάντια στην Επιστημονική Διευθύντρια του Κ.Υ Γυθείου Λακωνίας. Συγκεκριμένα, η γιατρός υπέβαλλε ως όφειλε υπηρεσιακό έγγραφο προς την προϊσταμένη της αρχή (την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ) επισημαίνοντας πως ήδη 4 (τέσσερεις) γιατροί του Κ.Υ Γυθείου έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο Σπάρτης και πως αντικειμενικά η μετακίνηση και άλλων γιατρών θέτει σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία του ΚΥ. Υπενθυμίζεται πως τα προβλήματα ιατρικής υποστελέχωσης στο νοσοκομείο Σπάρτης είχαν κλιμακωθεί πέρυσι το καλοκαίρι με τις παραιτήσεις των Παθολόγων του νοσοκομείου, όμως οι αρμόδιοι εξακολουθούν επί χρόνια ως σήμερα να μην λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο αλλά συνεχίζουν να «κουκουλώνουν» το πρόβλημα με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από το νοσοκομείο Καλαμάτας, από το νοσοκομείο Μολάων και από τα Κ.Υ της Λακωνίας (κυρίως Γυθείου και Βλαχιώτη).


Η «απάντηση» του διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο υπηρεσιακό έγγραφο της γιατρού ήταν αρχικά να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της την Τετάρτη 1/5/24 για να την … «επιπλήξει» (!) και μάλιστα σκαιότατα. Στην συνέχεια, μέσα στην ίδια ημέρα, για να την εκδικηθεί την καθαίρεσε από επιστημονική διευθύντρια του Κ.Υ. Δηλαδή «τιμώρησε» την γιατρό επειδή η γιατρός ως όφειλε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας ανέφερε υπηρεσιακά στην προϊσταμένη της αρχή τον άμεσο κίνδυνο λειτουργικής κατάρρευσης του Κ.Υ Γυθείου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πληθυσμό της περιοχής.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για να αρθεί αυτή η ακραία αυταρχική εκδικητική αδικία. 


Απαιτούμε την στελέχωση με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό όλων των νοσοκομείων και Κ.Υ Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.


bottom of page