top of page

Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΣΤΟ Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Αθήνα 29 Απριλίου 2024

Α.Π:13805


ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

  • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 1ης ΥΠΕ

  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ


Η υποστελέχωση δημιουργεί πλέον σοβαρά λειτουργικά προβλήματα ακόμα και σε κεντρικά νοσοκομεία που φιλοξενούν Πανεπιστημιακές κλινικές.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» το οποίο αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα επείγοντα Παθολογικά περιστατικά που προσέρχονται στο ΤΕΠ. Οι αρμόδιοι του νοσοκομείου προσπαθούν να καταφύγουν στην απαράδεκτη τακτική της «εφημερίας τομέα», αναγκάζοντας όλους τους ειδικευόμενους του Παθολογικού τομέα να αναλαμβάνουν στο ΤΕΠ ευθύνες ειδικευμένου γιατρού Επείγουσας Ιατρικής. Επισημαίνουμε πως αυτό είναι απαράδεκτο τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ειδικευόμενους συναδέλφους.


Επίσης υπενθυμίζουμε ότι μετά τις αντιδράσεις μας η εγκύκλιος Γκάγκα περί «εφημερίας τομέα» είχε αποσυρθεί, αλλά ακόμα και πριν αποσυρθεί η ίδια η κ. Γκάγκα είχε εκδώσει ανακοίνωση διευκρινίζοντας πως η εγκύκλιος δεν αφορούσε κεντρικά νοσοκομεία.


Απαιτούμε τη στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.


Απαιτούμε από όλους τους επιστημονικούς υπεύθυνους του νοσοκομείου και ιδιαίτερα από τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής να συστρατευτούν μαζί μας σε αυτή την απαίτηση και όχι να ασκούν απαράδεκτες πιέσεις στους ειδικευόμενους του Παθολογικού τομέα να εφημερεύουν στο ΤΕΠ ως ειδικευμένοι γιατροί Επείγουσας Ιατρικής.


bottom of page