top of page

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τον Άγιο Σάββα

Αθήνα 1 Νοεμβρίου 2019

Α.Π: 9891


H E.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Σάββας να απολύσει 6 επικουρικούς γιατρούς, τη στιγμή μάλιστα που το νοσοκομείο στενάζει από τις ελλείψεις προσωπικού. Ανάμεσα στους γιατρούς που χάνουν τη δουλειά τους και ο πρόεδρος του σωματείου του νοσοκομείου, γεγονός διόλου τυχαίο μιας και ο συνάδελφος είναι μαχόμενος συνδικαλιστής γιατρός.


Η μαζική μαχητική απάντηση των εργαζόμενων στο νοσοκομείο με τη συμπαράσταση και άλλων φορέων, έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα και ανάγκασε τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναδιπλωθεί.


To επόμενο διάστημα αντιμέτωποι με την απόλυση είναι εκατοντάδες συνάδελφοι επικουρικοί. 285 από αυτούς απολύονται 30/11. Τμήματα και κλινικές απειλούνται με κλείσιμο. Είναι απαράδεκτο να απολύονται συνάδελφοι την ώρα που στα νοσοκομεία υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού με αποτέλεσμα από τη μια την αυξανόμενη εντατικοποίηση για τους υγειονομικούς και από την άλλη την ταλαιπωρία και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς. Κανείς δεν περισσεύει.


Δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, για κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.



bottom of page