top of page

Όλοι στην Πανελλαδική Γενική Απεργία στις 16 Μάρτη

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία στις 16 Μαρτίου, απαιτώντας:


Να διαλευκανθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους. Σύγχρονες δημόσιες, ασφαλείς και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές. Αλληλεγγύη στην πάλη των σιδηροδρομικών υπαλλήλων που καιρό τώρα είχαν καταγγείλει την ιδιωτικοποίηση και τους κινδύνους δυστυχήματος.


Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειτουργικής κατάρρευσης τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας! Να αποσυρθεί η επικίνδυνη απόφαση για κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων! Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής.


Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ! Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση των δύο νοσοκομείων του νομού! Πλήρης διοικητικός διαχωρισμός των δύο νοσοκομείων!


Άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων! Επικαιροποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου και λειτουργία του με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα! ▪ Επαρκή στελέχωσή του ΕΚΑΒ με μόνιμο ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές κλπ, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Να φύγουν οι Εργολάβοι από τα Νοσοκομεία!


Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εφημεριακή αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού! Όχι στη λογική των τοπικών οικονομικών κινήτρων! Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου και άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν τις περικοπές και 10% αύξηση επί αυτών! Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)!


Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό!


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Ε∆ΕΣΣΑ, 11π.μ. ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ


▪ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, 11π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ (ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΟΣ)

▪ ΑΡΙ∆ΑΙΑ, 11π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕΤΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


bottom of page