top of page

Όλγα Κοσμοπούλου / Αυτοί που σχεδιάζουν τα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία


«Οι περισσότεροι ασθενείς μας κολλάνε τον ιό σε χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

«Ένας ασθενής μου είπε ‘Δεν έχετε ιδέα τι γίνεται στα εργοτάξια. Μας στοιβάζουν σε μια αποθήκη να αλλάξουμε ρούχα ο ένας πάνω στον άλλον, κάποιοι φοράνε μάσκα κάποιοι όχι….’ Και άλλος ασθενής, συνέχιζε να δουλεύει επί μία εβδομάδα αν και είχε πυρετό, γιατί φοβόταν πως αν δήλωνε ασθένεια θα τον απέλυαν». Η παθολόγος – λοιμωξιολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, Όλγα Κοσμοπούλου, μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.

«Οι κυριότερες εστίες διασποράς είναι οι εργασιακοί χώροι και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ και το lockdown, όπως εφαρμόζεται είναι προβληματικό. Όταν κλείνεις μια οικογένεια σε ένα διαράκι, είναι δεδομένο ότι αν κολλήσει ένας θα κολλήσουν και οι υπόλοιποι» τόνισε η Όλγα Κοσμοπούλου. Διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι νεώτερων ηλικιών, είναι άνθρωποι που αναγκάζονται να εργάζονται – όσοι έχουν δουλειά – και να μπαίνουν σε ΜΜΜ.

«Αυτοί που σχεδιάζουν τα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία» είπε, ασκώντας κριτική και στην επιτροπή επιστημόνων. «Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι ταυτισμένη με την κυβέρνηση, εφόσον κανείς τους δεν διαφώνησε ανοιχτά με κυβερνητικές επιλογές. Δεν μπορεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να μην τοποθετείται για την έλλειψη κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία, για την έλλειψη προσωπικού στο σύστημα Υγείας, για τη μη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας», υπογράμμισε.



bottom of page