top of page

ΨΗΦΙΣΜΑ Συμπαράστασης- Αλληλεγγύης του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους αγρότες της Καρδίτσας

ΨΗΦΙΣΜΑ Συμπαράστασης- Αλληλεγγύης του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους αγρότες της Καρδίτσας

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση, πως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την επιβίωσή τους, για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη γη και την κτηνοτροφία, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα που δίνει αυτές τις ημέρες η μικρομεσαία αγροτιά του νομού Καρδίτσας, στήνοντας μπλόκο στο «ΔΕΛΤΑ-Ε65», στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων.


Στηρίζουμε τις μορφές αγώνα και τις παρεμβάσεις που επιλέγουν κάθε φορά, αποφασίζοντας συλλογικά μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και τις γενικές συνελεύσεις του μπλόκου.


Με τον αγώνα τους αυτό διατρανώνουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που παίρνονται στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ και των μνημονίων και οδηγούν σε αποδεκατισμό του εισοδήματός τους, στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμά τους, στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγάλων αγροτοκαπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η πάλη των αγροτών στρέφεται ταυτόχρονα κατά των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων, που αγοράζουν φτηνά τα προϊόντα τους και τους πουλούν πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αντίπαλός τους είναι και οι τράπεζες, που απειλούν με κατασχέσεις χωραφιών και σπιτιών.


Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες. Στο πλευρό της μαχόμενης αγροτιάς έχουν αντικειμενικό συμφέρον να βρεθούν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, καθώς ο αγώνας αυτός μας αφορά άμεσα, αφού σχετίζεται με την εξασφάλιση επαρκών, φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, έχουμε κοινά προβλήματα, συμφέροντα και αιτήματα. Άρα, κοινός πρέπει να είναι κι ο αγώνας όλων μας, ασίγαστος και χωρίς συμβιβασμούς, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής Ε.Ε.- κυβέρνησης που μας εξοντώνει, ενώ από την άλλη ενισχύει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.


Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας


bottom of page