top of page

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΑΜΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Ρέθυμνο: Ψήφισμα συμπαράστασης, των πρωτοβάθμιων σωματείων, για την υπόθεση του αδικοχαμένου Μ. Αφράτη


Τα Σωματεία που υπογράφουμε το παρακάτω ψήφισμα εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μανόλη Αφράτη, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα όταν στις 21/5/2020 ανετράπη σε επαρχιακό δρόμο του Ρεθύμνου το εταιρικό φορτηγό που οδηγούσε.

Η εξ αναβολής δικάσιμος έχει οριστεί για την 1 Ιουνίου. Οι συγγενείς μιλούν για ένα φονικό φορτηγό που δόθηκε στον άτυχο εργαζόμενο, όπως αποδεικνύεται από τις τεχνικές πραγματογνωμοσύνες που πραγματοποιήθηκαν, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για το καθεστώς κυκλοφορίας του οχήματος.


Τα εργατικά δυστυχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια (57 νεκροί μόνο στο α΄ τετράμηνο του 2023), ενώ η σιωπή των ΜΜΕ είναι εκκωφαντική. «Τα κέρδη δικά τους, δικοί μας οι νεκροί», όπως φώναζαν χιλιάδες νέοι στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη.


Ως πότε όμως;

Τα Σωματεία

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Σύλλογος Γενικών Οικογενειακών Γιατρών Ρεθύμνου, Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΡ, Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων και Ιδιωτικών κτιρίων Ν. Ρεθύμνου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου.


Συγκέντρωση στα δικαστήρια Ρεθύμνου την Πέμπτη 1 Ιούνη στις 9πμ.

bottom of page