top of page

Ψήφισμα συμπαράστασης από το σωματείο στη FORTHNET-NETMED για τη συνδικαλιστική δίωξη του Καταραχιά



Ψήφισμα συμπαράστασης στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», στην ΕΙΝΑΠ και στην ΟΕΝΓΕ για τη συνδικαλιστική δίωξη του γιατρού του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»


(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 523/2013


Οι εργαζόμενοι στη FORTHNET – NOVA εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον γιατρό του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Κώστα Καταραχιά (γιατρός Ακτινολόγος, επικουρικός επιμελητής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ) και στον αγώνα απέναντι στην εκδικητική μετακίνηση από το Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Σωτηρία". Η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης ξεκαθαρίζεται και από το γεγονός πως η παράταση της σύμβασής του θα έχει ισχύ μόνο ως το Μάρτιο 2021 που λήγει η εντολή μετακίνησής του και όχι ως 31/10/2021, όπως ισχύει για όλους τους επικουρικούς μετά από πρόσφατη σχετική νομοθετική ρύθμιση.


Το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας, τόσο σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όσο και τα Νοσοκομεία διαχρονικά είναι υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο, πράγμα που έχει τεράστιες συνέπειες για την υγεία των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Τα προβλήματα αυτά, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες πανδημίας, οξύνονται παραπέρα και αφήνουν εκτεθειμένους τόσο τους εργαζόμενους, νοσηλευτές, γιατρούς και άλλο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, όσο και ασθενείς.


Συγκεκριμένα η εκδικητική μετακίνηση που προηγήθηκε και η εκδικητική απόλυση που μεθοδεύεται για 31/3/21 (παρά το γεγονός πως η ίδια η κυβέρνηση, με πρόσφατη δική της νομοθετική ρύθμιση, έχει παρατείνει την θητεία όλων των επικουρικών γιατρών της χώρας ως 31/10/21) οφείλεται στις αγωνιστικές παρεμβάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Αγ. Σάββα και ιδιαίτερα στην καταγγελία της αισχρής τακτικής της διοίκησης που ήθελε να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε γιατρούς επειδή… τόλμησαν να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους προκειμένου η διοίκηση να αποποιηθεί των ευθυνών της. Εντάσσεται δε στο γενικότερο πλαίσιο διώξεων ενάντια σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς (εισαγγελικές διώξεις ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ – στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ – στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε γιατρούς και εκπροσώπους υγειονομικών σε Κιλκίς – Γιαννιτσά - Έδεσσα – Ρέθυμνο, πολλές στοχοποιημένες εκδικητικές μετακινήσεις κλπ).


Σε μια περίοδο, που οι προσλήψεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας αποτελούν επιτακτική ανάγκη, που η ενίσχυση του συστήματος Υγείας όλων των βαθμίδων θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προχωρά στις αναγκαίες αυτές προσλήψεις, αλλά απολύει κιόλας γιατρούς από τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία.


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Στηρίζουμε τα αιτήματα σας:

_Να σταματήσουν άμεσα οι αυταρχικές ενέργειες ενάντια στον γιατρό Κώστα Καταραχιά.

_Να δοθεί η παράταση θητείας ως 31/10/21, όπως προβλέπει ο νόμος για όλους τους επικουρικούς.

_Να ανακληθεί η εκδικητική μετακίνηση και να επιστρέψει στο τμήμα του στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" όπου είναι τοποθετημένος και όπου υπάρχουν οι πραγματικές ανάγκες για την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων.

_Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις όλων των εργαζομένων και να επιστρέψουν στον "Άγιο Σάββα".

_Να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

_Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι.

_Να πραγματοποιηθούν διορισμοί με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων όλων των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

_Να διοριστούν όλοι οι υποψήφιοι Γενικοί Γιατροί για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2019».

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

bottom of page