top of page

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/4/2023 ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Από τις αρχές Απρίλη η ημέρα του Σαββάτου 29/4/2023 ήταν χωρίς γιατρό στο πρόγραμμα εφημεριών για το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου. Το πρόγραμμα εφημεριών για τον Απρίλιο έχει εκτελεστεί με εντέλλεσθε στους 2 γιατρούς που έχουν απομείνει στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και γιατρούς που ήρθαν από άλλα νοσοκομεία, ενώ και για το κατατεθέν πρόγραμμα εφημεριών του Μάη υπάρχουν κενά με το πρώτο να είναι στις 5/5/2023.


Σήμερα παραμένει ακόμα κενή η εφημερία. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΝΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.


Έτσι σήμερα το πρωί η Διοίκηση του Νοσοκομείου, Διοικητής και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, μοίρασαν έγγραφο που λέει τα εξής: «Τα έκτακτα περιστατικά τα οποία χρήζουν επείγουσας διερεύνησης με Αξονική Τομογραφίας, για σήμερα 29-4-2023, θα εξυπηρετούνται από το Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο του Κ Αλεξίου μετά από επικοινωνία».


Καταγγέλλουμε την ΕΓΚΑΤΑΛΈΙΨΗ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, από τις Διοικήσεις διαχρονικά, από την 6η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείου Υγείας.


Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ έχει κλειστό το ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, χωρίς κανένα γιατρό.


Αναρωτιόμαστε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και τι θα συμβεί σε περίπτωση σοβαρών περιστατικών που θα έρθουν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Πως γίνεται να εφημερεύει το Νοσοκομείο ΧΩΡΙΣ να λειτουργεί το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα; Εγκεφαλικά, ισχαιμικά, ανακοπές, διακομιδές σε ΜΕΘ, τροχαία, ατυχήματα, βαριά περιστατικά covid ΠΩΣ θα εξυπηρετηθούν; Με τηλέφωνο στο ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό; Οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς;


Εδώ και χρόνια ως Σύλλογος Εργαζομένων κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου. Εδώ και χρόνια οι Διοικήσεις και η 6η Υ.ΠΕ. πέρα από το ότι υλοποιούν την βασική πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ και των Νοσοκομείων της χώρας, διαπραγματεύονται και χαϊδεύουν τα αυτιά κάποιων που προτάσσουν το προσωπικό τους όφελος.


Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ προσλήψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών.


Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και εργασίας και για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς.


Καλούμε ΑΜΕΣΑ το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υ.ΠΕ. να δώσουν πραγματική λύση.


Καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 2 Μάη 2023 στις 11:30 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.


bottom of page