top of page

Υποστελέχωση και υπερεφημέρευση στο Νοσοκομείο Λαμίας

Αθήνα 12 Αυγούστου 2021

Α.Π:11572


Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση υποστελέχωσης και εξοντωτικής υπερεφημέρευσης των υπηρετούντων γιατρών η οποία επικρατεί στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Λαμίας, καθώς επίσης και την απαράδεκτη αυταρχική τακτική που ακολουθεί η διοίκηση του νοσοκομείου για να συγκαλύψει τις ελλείψεις και για να αποσείσει τις ευθύνες της κυβέρνησης και τις δικές της ευθύνες.

Η ιατρική στελέχωση του ΤΕΠ έχει υποδιπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια. Οι εναπομείναντες γιατροί του εξαναγκάζονται να υπερεφημερεύουν με 8 ή 9 ενεργές εφημερίες τον μήνα ο καθένας με «εντέλλεσθε» από την διοίκηση κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Επίσης κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας εξαναγκάζονται να στερούνται τις προβλεπόμενες ημεραναπαύσεις (ρεπό) και τις προβλεπόμενες ημέρες κανονικής άδειας.


Η διοίκηση του νοσοκομείου αντί να φροντίσει για την ιατρική στελέχωση του ΤΕΠ απειλεί διαρκώς τους γιατρούς, τους κατηγορεί για «απείθεια», τους εκβιάζει να μην ενημερώνουν για όλα τα παραπάνω «άλλους φορείς και άλλες υπηρεσίες» (;) κλπ, κλπ.


Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας υποτίθεται πως «θέτει τα νοσοκομεία σε ετοιμότητα» λόγω πυρκαγιών και 4ου κύματος πανδημίας.


Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για να στελεχωθεί το ΤΕΠ του νοσοκομείου Λαμίας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και για να πάψουν οι απαράδεκτες αυταρχικές και επικίνδυνες συμπεριφορές της διοίκησης του νοσοκομείου.


ΟΕΝΓΕ


bottom of page