top of page

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας: Συνεχίζουμε τον αγώνα για προστασία της υγείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


Πέμπτη 18 Μάρτη 5:30 μμ Πλατεία Μαρκά


Ένας χρόνος πανδημίας. Ένας χρόνος που αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, με επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού για τη διασπορά του ιού, για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Υγείας και των νοσοκομείων, το μόνο που νοιάζεται είναι πως θα ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και θα φορτωθεί η οικονομική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού. Και τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας, της υγείας και της βιομηχανίας αύξησαν τα κέρδη τους από 36 έως 44%.


Ένας χρόνος που αντί η κυβέρνηση να προσλάβει μόνιμους γιατρούς, παθολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους…., νοσηλευτές , όλο το αναγκαίο προσωπικό, αντί να ανοίξει τα κρεβάτια ΜΕΘ στη περιοχή μας και στο νοσοκομείο μας, αντί να επιτάξει τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, ταΐζει εκατ. ευρώ τους κλινικάρχες και τους αποζημιώνει με διπλά νοσήλια για τη νοσηλεία περιστατικών μιας και τα δημόσια νοσοκομεία μπούκωσαν… και μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου.


Ένας χρόνος πέρασε και αντί η κυβέρνηση να εντάξει τους χιλιάδες ιδιώτες γιατρούς σε ένα κεντρικό σχέδιο, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των άλλων νοσημάτων που «ξεχάστηκαν» με τραγικές συνέπειες από την αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας, συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς τάζοντάς τους μισθό 2.000 ευρώ, συν 1.400 ευρώ το μήνα για εφημερίες. Ένας χρόνος που o ιδιωτικός τομέας Υγείας παραμένει απών στη μάχη απέναντι στον «αόρατο» εχθρό.


Ένας χρόνος που ήρθαν στην επιφάνεια με τραγικό τρόπο, με τους χιλιάδες νεκρούς τα αποτελέσματα των διαχρονικών πολιτικών της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ένας χρόνος που ενώ οι ανάγκες σε παροχές υγείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και έως εκ τούτου θα έπρεπε να αυξηθεί γενναία και η κρατική χρηματοδότηση, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μείωση κατά 572 εκατ. ευρώ συνεχίζοντας την πολιτική των περικοπών των προηγούμενων.


Όλο αυτό το διάστημα περίσσεψε η ατομική ευθύνη, η ενοχοποίηση όσων είναι «απρόσεχτοι», όσων νοσούν, ξεδιπλώθηκε η κρατική τρομοκρατία, η καταστολή, οι απειλές σε όσους αντιστέκονται, διεκδικούν, οργανώνουν, βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα. Αξιοποιούν την πανδημία και νομοθετούν μια σειρά αντεργατικά μέτρα για να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους και να τσακίσουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και το λαό. Επιδιώκουν να αποτελέσουν οι μάσκες φίμωτρα. Δεν θα τους περάσει ! Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η νέα οικονομική κρίση και η πολιτική διαχείρισή της, αυξάνει τη δυσαρέσκεια και την οργή και τρέχουν να προλάβουν τις δίκαιες αντιδράσεις.


Στα διαρκή lockdown που προσπαθούν να επιβάλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας, απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους !


Απαιτούμε :

_Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας για να εξασφαλιστεί η υγειονομική κάλυψη του λαού μας και χωρίς καμιά αποζημίωση. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων γιατρών της περιοχή μας με μισθό δημοσίου σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


_Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες (πρόσληψη όλων των γιατρών που συμμετείχαν στις κρίσεις για τις προκηρυχθείσες θέσεις όπου μέσα σε αυτές είναι και οι 12 θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο και αξιοποίηση των καταστάσεων συμμετεχόντων στην προκήρυξη 2Κ και στις καταστάσεις για επικουρικό προσωπικό) για την πρόσληψή τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


_Άνοιγμα των κρεβατιών ΜΕΘ του νοσοκομείου αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, εξειδικευμένο προσωπικό κτλ .


_Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι απαράδεκτο σε αυτές τις συνθήκες να παρατηρούνται ελλείψεις υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων στα νοσοκομεία.


_Καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών το λαού με πρόσχημα την πανδημία. Τέρμα πια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία.

bottom of page