top of page

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από ΕΙΝΝΑ και ΕΚ Αγρινίου για τη Δημόσια Υγεία

Μεγάλο λαϊκό παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Ιούλη στο Αγρίνιο

Πηγή: agrinionews.gr

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, τους υγειονομικούς και συνολικά στον λαό του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνει για την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τη Δημόσια Υγεία στο νομό, με κύρια τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Γενικά Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, απευθύνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, που στηρίζει τις κινητοποιήσεις.

Στις δράσεις, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 14 Ιούλη με κινητοποιήσεις στα τακτικά ιατρεία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων στις 12 μ. και θα κορυφωθούν με μεγάλο συλλαλητήριο για όλο τον νομό την Πέμπτη 21 Ιούλη (8.30 μ.μ.) στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου, συμμετοχή έχει δηλώσει ήδη το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝ Μεσολογγίου.

Με κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το απόγευμα, οι πρόεδροι της ΕΙΝΝΑ, του ΕΚΑ και του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ Μεσολογγίου, Μάκης Αραβανής, Γιώργος Ντουνούμης και Κώστας Καραγκούνης, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους εργατικούς - λαϊκούς φορείς του νομού σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης και το συλλαλητήριο τη Δευτέρα 18 Ιούλη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και έχουν φτάσει στο απροχώρητο με επίκεντρο τα δύο νοσοκομεία», σημείωσε ο Μάκης Αραβανής, προσθέτοντας πως «το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει χειροτερεύσει με μια σειρά από τμήματα να λειτουργούν κάτω από το όριο ή στο όριο ασφαλείας. Στα δύο νοσοκομεία είναι χρόνια τα προβλήματα και οι παθογένειες. Η όξυνσή τους, βλέποντας ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την κυβέρνηση, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο, μας φέρνει σήμερα να ξαναβάλουμε τα ζητήματα στο επίκεντρο και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ντουντούμης, κάλεσε κάθε συνδικάτο να πάρει απόφαση στήριξης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, σημειώνοντας πως το ζήτημα της Υγείας αφορά πρώτα και κύρια την εργατική τάξη, τα παιδιά της. Εξέφρασε τη στήριξη του συνδικαλιστικού φορέα στις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα παρθούν και πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Στα προβλήματα στο ΓΝ Μεσολογγίου και την ανάγκη άμεσης ενίσχυσή του με προσωπικό, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Κώστας Καραγκούνης, εκφράζοντας και τη συμμετοχή του σωματείου του σε όλες τις δράσεις.



bottom of page