top of page

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 22/6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21-06-22


Το σωματείο μας συμμετέχει στην Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Ιουνίου 8 με 12πμ που έχει εξαγγείλει η πανελλήνια ομοσπονδία των νοσοκομειακών ιατρών, θίγοντας τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του κλάδου μας.


Επίσης η ομοσπονδία έχει εξαγγείλει επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αν έως το μεσημέρι της Δευτέρας 20/06 δεν εκταμιευτεί το κονδύλι των εφημεριών του 2ου τριμήνου, ώστε να πληρωθούν στις 27/06.Ευτυχώς στο νοσοκομείο της Μεσσηνίας την Δευτέρα 20-06 εκταμιεύτηκε το κονδύλι των εφημεριών μας και ως συνέπεια αυτού δεν θα προχωρήσουμε σε επισχέσεις εργασίας.


Παραμένουν όμως τα υπόλοιπα προβλήματά μας:


1)Τις πολλές πρόσθετες εφημερίες που εξαναγκαστήκαμε να κάνουμε εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό κατά την διάρκεια της πανδημίας , όχι μόνο δεν τις έχουμε πληρωθεί εδώ και έξι μήνες, αλλά επιχειρείται από το υπουργείο και η οριζόντια περικοπή της αποζημίωσής τους. Αυτό σημαίνει απλά ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην πληρωθούμε δεδουλευμένες εφημερίες ,αλλά και ο κίνδυνος να μην καλύπτονται με εφημερίες στο εξής τμήματα υποστελεχωμένα όπου υπάρχει η ανάγκη τοποθέτησης πολλών πρόσθετων εφημεριών.


2)Η αποζημίωση που υποσχέθηκε το Υπουργείο Υγείας κατά την διάρκεια της πανδημίας της εξοντωτικής υπερεφημέρευσης των πρόσθετων εφημεριών στις ειδικότητες πρώτης γραμμής δεν έχει καταβληθεί στο νοσοκομείο μας μέχρι σήμερα.


3) Οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2012 και η αποζημίωση της εφημερίας στα εξευτελιστικά επίπεδα από 4,48 ευρώ για τον ειδικευόμενο έως 7,42 ευρώ την ώρα για τον συντονιστή διευθυντή (ποσά μεικτά με υψηλό ποσοστό κρατήσεων που αν και φορολογούνται στην "πηγή" μετά προστίθενται και στο φορολογητέο εισόδημα).


4)Ενώ έχουμε δικαιωθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2018 σε σχέση με τις μνημονιακές μειώσεις των μισθών μας, μέχρι τώρα δεν έχουμε αποζημιωθεί παρά μόνο το ελάχιστο που αφορούσε 2 χρόνια και αυτό χωρίς την αποζημίωση για τις εφημερίες .

Απαιτούμε:

Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών,καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής.


Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.


Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.


Αναπλήρωση των μισθολογικών μας απωλειών. Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά 13 ου και 14 ου μισθού.


Χορήγηση σε όλους τους συναδέλφους των αναδρομικών διαφορών σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την περίοδο της πανδημίας.


bottom of page