top of page

Συμβασιούχοι στην υγεία: Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού

ΚΑΡΔΙΤΣΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!


Οι συμβασιούχοι στο χώρο της υγείας μαζί με το μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου και των Κ.Υ του νομού είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την υπερασπιστή της υγείας του λαού.


Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που με εισαγγελική παραγγελία καλεί σε απολογία τους εκπροσώπους της ‘Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας για συμμετοχή στον εορτασμό για τις εκδηλώσεις του πολυτεχνείου.


Η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας, έχει αφήσει εκτεθειμένο το λαό αλλά και τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για την στελέχωση με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας και η πιο τρανή απόδειξη είμαστε εμείς οι συμβασιούχοι, που χρόνια τώρα ενώ καλύπτουμε διαρκείς και πάγιες ανάγκες θεωρούμαστε από όλες τις κυβερνήσεις αναλώσιμοι και ανακυκλώσιμοι.


Η κυβέρνηση αντί να στέλνει ΜΑΤ στους δρόμους έξω από τα νοσοκομεία και τα Πανεπιστήμια, τρομοκρατώντας το λαό, να στείλει γιατρούς στα νοσοκομεία, καθηγητές σε σχολεία και Πανεπιστήμια, ελεγκτές στους χώρους δουλειάς για να προστατέψει το λαό και τη νεολαία. Αντί να απαγορεύσει διαδηλώσεις, να απαγορεύσει το τζογάρισμα της υγείας του λαού στο οποίο πρωταγωνιστεί και να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας!».


Η κυβέρνηση αντί προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει με τις διώξεις σε γιατρούς αλλά και με επιθέσεις των ΜΑΤ σε συμβασιούχους έξω από το υπουργείο Υγείας, να κάνει τώρα μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού στα νοσοκομεία και στα Κ.Υ στο ύψος των αυξημένων αναγκών , να μονιμοποιήσει τώρα όλους τους συμβασιούχους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα γιατί και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση.

Τιμάμε την επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού στο πολυτεχνείο συμμετέχοντας στις συμβολικές εκδηλώσεις, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.



bottom of page