ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 29/9 ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ 1/10
- Vicky Hakou
- Sep 29
- 2 min read
Ανακοίνωση- Προκήρυξη στάσης εργασίας
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση, τέσσερις μήνες, για την αποζημίωση των δεδουλευμένων υπερωριών του προσωπικού. Από την μία οι εργαζόμενοι αναγκάζονται λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και λόγω του πενιχρού μισθού των 800 ευρώ σε υπερωριακή εργασία και από την άλλη δεν πληρώνονται τις υπερωρίες. Τα έξοδα τρέχουν, ο μισθός τελειώνει στα μισά του μήνα και περιμένουμε από τις υπερωρίες μας να καλύψουμε ότι μπορούμε. Η υπερωριακή εργασία όμως σημαίνει για μας εργασιακή εξουθένωση, επιβάρυνση της υγείας μας, μας στερεί ώρες με την οικογένειά μας. Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία. Τα δήθεν γραφειοκρατικά κωλύματα να τα λύσουν οι υπεύθυνοι που μας αναγκάζουν σε υπερωρίες για να λειτουργήσουν οι κλινικές και τα τμήματα. Αν οι μισθοί μας ήταν αξιοπρεπείς και το προσωπικό σε επάρκεια δεν θα χρειάζονταν υπερωρίες.
-Απαιτούμε απόλυτη διαφάνεια στην καταγραφή και τον υπολογισμό των υπερωριών του προσωπικού και έγκαιρη μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων.
- Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να εξασφαλίζεται η αποζημίωση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο ακέραιο.
-Ο υπολογισμός, η καταγραφή των υπερωριών και η εκκαθάρισή τους είναι δουλειά των οικονομικά υπεύθυνων διοικητικών και όχι των εργαζομένων.
-Δεν συναινούμε να υπογράφουν οι εργαζόμενοι έγκριση για τις υπερωρίες τους και μάλιστα χωρίς ξεκάθαρη αποτύπωση και με παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
-Απαιτούμε τώρα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, όλες οι υπερωρίες και οι on call βάρδιες που χρωστούνται σε όλους τους εργαζόμενους.
Όλοι μαζί οργανωμένοι!
Τη Δευτέρα 29/9 στην τρίωρη στάση εργασίας 10:00 με 13:00
10::00-11:00 Γενική Συνέλευση όλου του προσωπικού στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με θέματα
Κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση άμεσης καταβολής υπερωριών
Απεργιακή κινητοποίηση στις 1/10 και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις 13 ώρες εργασίας
11:00 Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου και συνέντευξη τύπου
Να είμαστε όλοι εκεί!





Comments