top of page

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Υποστελέχωση Ακτινολογικού Τμήματος σε Ιατρικό Προσωπικό -

Αδυναμία κάλυψης Εφημεριών


Οι τραγικές ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο μας, που σας έχουμε επανειλημμένως επισημάνει οι εργαζόμενοι και, όπως γνωρίζετε, έχουν οδηγήσει ήδη στο κλείσιμο της εφημερίας του Χειρουργικού Τμήματος από τον Ιούνιο 2021, έχουν ως συνέπεια σήμερα 26/10/2021, ημέρα Γενικής Εφημερίας του Νοσοκομείου, να μην υπάρχει κανένας Ιατρός Ακτινολόγος στο Πρόγραμμα Εφημερίας. Στο ακτινολογικό τμήμα υπηρετούν μόλις δύο (2) Ιατροί Ακτινολόγοι, εκ των οποίων η μια (1) βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Γενική Εφημερία Νοσοκομείου χωρίς Ακτινολόγο δεν υφίσταται ιατρικώς γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ασθενών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου με έγγραφο που απηύθυνε προς ΕΚΑΒ/ΕΚΕΠΥ με Αρ.Πρ. 10047/26-10-2021 (κοινοποιείται στον Διοικητή της 1ης Υ.ΠΕ και διανέμεται εσωτερικά στο νοσοκομείο) ζήτησε να κατευθύνονται όλα τα επείγοντα, βαριά ή πιθανόν βαριά περιστατικά σε έτερα εφημερεύοντα Νοσοκομεία, ενώ αυτολεξεί αναφέρει ότι «τα ελαφρά περιστατικά θα κατευθύνονται στα πλησιέστερα στο νοσοκομείο Διαγνωστικά Κέντρα που διαθέτουν ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά του ασθενούς κατόπιν γραπτής συναίνεσής του».


Η λύση που αποφάσισε η Διοίκηση είναι μη αποδεκτή διότι:


α) Τα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ είναι όλα εξελίξιμα και δυνητικά βαριά καθότι αδιάγνωστα, άρα δεν υφίσταται ιατρικώς ο χαρακτηρισμός «ελαφρά» για περιστατικά των επειγόντων, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, η παρακολούθηση και η θεραπεία-αντιμετώπισή τους β) Η εφημερία ενός δημοσίου νοσοκομείου είναι απαράδεκτο να στηρίζεται σε ιδιωτικά κέντρα γ) Ακόμα και αν οι ασθενείς κατευθύνονται σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ λόγω έλλειψης Ακτινολόγου, αφενός τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια τους, αφετέρου υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία την ώρα που στο νοσοκομείο μας υπάρχουν όλα τα μηχανήματα -και αξονικός τομογράφος- τελευταίας τεχνολογίας. δ) Με αυτές τις διαδικασίες δυσχεραίνεται το έργο των λιγοστών εφημερευόντων ιατρών και κατασπαταλώνται πολύτιμες εργατοώρες -ακόμα και του ΕΚΑΒ-.


Όλα τα ανωτέρω έχουν σαν συνέπεια να κινδυνεύει να κλείσει σήμερα η Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, κάτι που δεν αποτελεί επιθυμία και ευθύνη των εργαζομένων.


Ζητάμε:

1) Να δοθεί άμεσα λύση για να καλυφθεί το ακτινολογικό τμήμα για την σημερινή και τις επόμενες εφημερίες με ιατρούς ακτινολόγους. Να ανακληθούν άμεσα οι αποφάσεις μετακίνησης σε άλλα νοσοκομεία της Ιατρού Ακτινολόγου που έχει οργανική θέση στο νοσοκομείο μας, καθώς και των 2 Παθολόγων.


Επειδή το πρόβλημα της υποστελέχωσης ιατρών σε βασικά τμήματα δεν είναι έκτακτο, αλλά προκύπτουν συνεχώς δυσλειτουργίες τόσο στις γενικές εφημερίες όσο και στην καθημερινή λειτουργία των τμημάτων, ζητάμε την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων ιατρών και την επίσπευση των διαδικασιών για τις θέσεις ιατρών που ήδη έχουν προκηρυχθεί.

bottom of page