top of page

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ


Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε!


Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί πρέπει να ακουστεί δυνατά ένα «δεν πάει άλλο»! Διότι δεν αντέχουμε άλλο, να θυσιάζουμε τις ανάγκες μας και τις ανάγκες των παιδιών μας, για να μπορέσουμε να τα φέρουμε βόλτα, για να μπορούμε απλά να επιβιώνουμε.


Γιατί μόνο έτσι θα έχουν νόημα και αποτέλεσμα η οργή και η αγανάκτηση που νοιώθουμε, όταν βλέπουμε τον μισθό μας να εξανεμίζεται στα μέσα του μήνα.


Γιατί δεν πρέπει να ανεχόμαστε να μας «κοροϊδεύουν κατάμουτρα» με τα «καλάθια νοικοκυριού» που είναι ουσιαστικά «καλάθια φτώχειας» !


Γιατί η ζωή μας δεν χωράει στα διάφορα pass, vouchers και ψευτοεπιδόματα! Γιατί πρέπει να απορρίψουμε τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, και την απαίτηση «ευγνωμοσύνης» από τους κυβερνώντες για τα ψίχουλα που μας μοιράζουν, όταν από τη μία τσέπη μας παίρνουν 100 και από την άλλη μας επιστρέφουν 10.


Γιατί δεν πρέπει να «προσαρμοστούμε» και να επιλέγουμε, αν θα «ανάψουμε το θερμοσίφωνα» ή αν θα «μαγειρέψουμε το φαΐ», κι αυτό να μας το παρουσιάζουν ως κάτι το «φυσιολογικό» τον 21ο αιώνα.


Γιατί δεν πρέπει να ανεχτούμε την «ενεργειακή φτώχεια», τους πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος, τα πανάκριβα καύσιμα, όταν οι ενεργειακοί όμιλοι θησαυρίζουν και μετρούν τα υπερκέρδη τους.


Στις 9 του Νοέμβρη απεργούμε!


Γιατί πρέπει να απαιτήσουμε αγωνιστικά εδώ και τώρα αύξηση των μισθών που παραμένουν «παγωμένοι» εδώ και χρόνια. Να διεκδικήσουμε μαχητικά την ένταξή μας στα ΒΑΕ, τον 130 και 140 μισθό, για να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα από την ληστρική φορολογία και την ακρίβεια.


Να απαιτήσουμε να σταματήσει το αίσχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας και να δυναμώσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, γιατί χωρίς δουλειά δεν υπάρχει ζωή!


Γιατί την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στενάζουν από ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, από την διαρκή υποχρηματοδότηση, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και ενισχύει προκλητικά τον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Γιατί δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε σε συνθήκες που σακατεύουν την υγεία μας, χωρίς άδειες και ρεπό.


Γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει το νομοσχέδιο «οδοστρωτήρας» για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Γιατί οφείλουμε να περιφρουρήσουμε ως «κόρη οφθαλμού» τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματά μας, την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ, που η κατάργησή της σημαίνει, την «αρχή του τέλους» της κατάργησης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Γιατί σαν εργαζόμενοι στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, θα πρέπει να κοιτάζουμε στα μάτια τους συνανθρώπους μας ασθενείς και όχι να κοιτάζουμε τις τσέπες τους, όπως μας «αναγκάζουν» να κάνουμε!


9 Νοέμβρη απεργούμε!


Γιατί πρέπει να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα που μας οδηγούν!


Γιατί η γενιά των παιδιών μας, η πιο παραγωγική γενιά, συσσωρεύει αδιέξοδα, βιώνει απανωτές κρίσεις και πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, δίνοντας το παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής, γιατί αυτή είναι η σωστή μεριά της ιστορίας!


Γιατί δεν πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους ανταγωνισμούς για τα κέρδη των ομίλων τους, των πολεμοκάπηλων - ληστών των λαών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ Ε.Ε, ΡΩΣΙΑΣ.


Γιατί το «βαρέλι δεν έχει πάτο» αν παραμείνουμε απαθείς, καθηλωμένοι, με μειωμένες απαιτήσεις.


Γιατί βαρεθήκαμε να περιμένουμε σωτήρες, «προοδευτικές» κυβερνήσεις που θα βελτιώσουν και θα εξανθρωπίσουν το βάρβαρο σύστημα που ζούμε, που θα βάλουν τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια και την ανέχεια. Γιατί όλοι τους «φυλάνε» άθικτο το καρβέλι που μασουλάνε μία χούφτα επιχειρηματικοί κολοσσοί που καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ κερδοφορίας.


Στις 9 του Νοέμβρη απεργούμε και ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο που έχουν βγει στο δρόμο του αγώνα για να μπορέσουν να ζήσουν σαν άνθρωποι !


Γιατί ζούμε σε μια εποχή τεράστιων επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων και ασύλληπτου πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι με τη συλλογική δουλεία τους σε όλο τον κόσμο, χωρίς οι ίδιοι να επωφελούνται από τα ευεργετήματα της ίδια τους της δουλειάς και του πλούτου που δημιουργούν. Αντίθετα μας αναγκάζουν να επιβιώνουμε όπως - όπως ενώ κάποιοι λίγοι να ζουν μέσα στη χλιδή και την καλοπέραση !


Υψώνουμε το μπόι μας και τη γροθιά μας, όλοι για έναν και ένας για όλους, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό !


Όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30πμ στον Αη – Μηνά !


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα!!! Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού !

  • Ένταξη στα ΒΑΕ! Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας!

  • Να αποσυρθεί το αντεργατικό – αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη !

  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για να καλυφθούν όλα τα κενά στο νοσοκομείο και στις δομές πρωτοβάθμιας Υγείας στην περιοχή μας.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και άρση των αναστολών εργασίας.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, την ηλεκτρική ενέργεια στα τρόφιμα και στην ένδυση.

  • Κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας και του εμπορίου ρύπων, δεσμεύσεων που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Το Δ.Σ.


bottom of page