top of page

Συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Ιπποκράτη για να επιστρέψουν «δίπλα στον ασθενή»

Σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία προχώρησαν σήμερα οι φοιτητές της Ιατρικής Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τον ένα χρόνο μακριά από τα νοσοκομεία και την κλινική τους εκπαίδευση.

Μπροστά από το άγαλμα του Ιπποκράτη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, οι φοιτητές διεκδίκησαν για άλλη μία φορά τα αυτονόητα, δηλαδή να ξεκινήσουν «επιτέλους την κλινική μας εκπαίδευση μετά από ένα χρόνο τηλεκπαίδευσης και αδράνειας. Από την αρχή του ακαδημαϊκού εξαμήνου διεκδικούμε να επιστρέψουμε στα νοσοκομεία με όλα τα απαιτητά μέτρα ατομικής προστασίας».

Σημειώνουν πως «το κράτος επιλέγει να μας αγνοεί», αναφερόμενοι στις κινητοποιήσεις τους, αλλά και τις επιστολές «έπειτα από τον πανελλαδικό συντονισμό όλων των Ιατρικών Ελλάδας» «Σήμερα όμως, θα μας ακούσουν» ξεκαθαρίζουν γιατί «εμείς είμαστε οι μελλοντικοί γιατροί, εμείς θα στελεχώσουμε το ΕΣΥ με όλη μας τη δύναμη σε 1-2 χρόνια».

Κάνουν σαφές, τέλος, πως «εμείς σε λίγο καιρό θα είμαστε στην πρώτη τη γραμμή. Τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνο εμάς τους φοιτητές, αλλά όλη την κοινωνία και τον λαό μας που αξίζει ένα στελεχωμένο σύστημα Υγείας με επαρκώς εκπαιδευμένους γιατρούς. Η θέση μας δεν είναι στα ζουμ, αλλά δίπλα στον ασθενή, μες την κλινική».

bottom of page