top of page

ΣΙδέρης Γιώργος: Κυβερνήσεις και διοικήσεις νοσοκομείων έχουν αλλεργία στη συλλογική δράση


Στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφέρθηκε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν» μιλώντας στο «Real Fm» και τον Νίκο Μπογόπουλο.

Στις εκλογές πηγαίνουμε με ένα πιο εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας και η κυβέρνηση που θα προκύψει, θα συνεχίσει αυτή την πολιτική, επεσήμανε. Αναφερόμενος στις λίστες αναμονής στα χειρουργεία, ο Γ. Σιδέρης τόνισε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να χειρουργηθούν. Ενδεικτικά στο νοσοκομείο Νίκαιας 2.200, στο Θριάσιο 1.900, στο «Γεννηματά» 1.400, στον «Ευαγγελισμό» 2.650, στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» πάνω από 1000, στο Τμήμα ΩΡΛ στο «Αττικόν» πάνω από 900. Ακόμα και στο «Μεταξά» σε ογκολογικούς ασθενείς η λίστα περιστατικών γενικής χειρουργικής αγγίζει τα 350 άτομα. Μάλιστα, υπάρχουν χειρουργεία που εκκρεμούν από το 2013.

Ο Γ. Σιδέρης υπογράμμισε ότι τα ράντζα συνεχίζουν και υπάρχουν, ενώ στο Ιπποκράτειο διασωληνόμενος ασθενής κλείστηκε μέσα στο ασανσέρ. Επίσης, έκανε λόγο για δεκάδες προβλήματα τα οποία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που ακολουθείται. Με το «νέο ΕΣΥ», είτε του ενός είτε του άλλου, ο ασθενής θα συνεχίσει να είναι πελάτης και οι υπηρεσίες περίθαλψης θα είναι πολύ λιγότερες.

Αναφερόμενος στη μετακίνηση γιατρού από τον Ευαγγελισμό στην Πολυκλινική, με απόφαση του Διοικητή, ο Γ. Σιδέρης τόνισε ότι συνολικά υπάρχουν αυθαιρεσίες, τιμωρίες και αλλεργία πολλών διοικήσεων στη συλλογική δράση. Στον Ευαγγελισμό, ο Διοικητής έχει προχωρήσει σε μια σωρεία τιμωρητικών πράξεων, μετακινήσεων από τμήμα σε τμήμα, ποινές στο προσωπικό, μέχρι και στέρηση μισθών, ενώ καλεί την αστυνομία κάθε τρεις και λίγο, σημείωσε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επεσήμανε ότι χαντακώνει μια νέα συνάδελφο, επιστημονικά και μισθολογικά.

bottom of page