top of page

Σημαίνουμε συναγερμό! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας!

«Σας ανακοινώνουμε ότι από σήμερα 31-05-2022, μετά από παραίτηση και αναρρωτικές άδειες Ιατρών του Αναισθησιολογικού, το νοσοκομείο μας δε δύναται πλέον να εφημερεύει». Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Διοικητή του «Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πάτρας», του μόνου παιδιατρικού νοσοκομείου στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.


Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ παίζουν με τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας. Έχουν τεράστιες ευθύνες καθώς με τις αποφάσεις τους, παρόλο που γνώριζαν τα τεράστια κενά, και συγκεκριμένα τις ελλείψεις στο Αναισθησιολογικό Τμήμα, δεν προέβησαν σε καμία νέα πρόσληψη προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν το νοσοκομείο και ουσιαστικά να βάζουν "λουκέτο" στο «Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων».


Πώς απάντησε το Υπουργείο σε αυτή την εξέλιξη;


Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κ. Γκάγκα, ανακοίνωσε ελάχιστες προσλήψεις, "σταγόνα στον ωκεανό" των ελλείψεων του Νοσοκομείου, τις οποίες εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο έχουν επισημάνει σωματεία, ενώσεις των εργαζομένων και η δημοτική αρχή της Πάτρας.


Και την ίδια ώρα για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου με εντέλλεσθε μετακινεί παιδοαναισθησιολόγους από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, βάζοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των χειρουργείων και των εφημεριών τους!!


Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!


Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, για να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Να μπει τέλος στα «μπαλώματα» με τη μεταφορά των γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή κάποιων δήθεν «καλών νέων» που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.


Στηρίζουμε την κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, την Παρασκευή 3 Ιούνη. Στεκόμαστε πλάι στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι υγειονομικοί, οι γονείς, οι μαθητές, οι φοιτητές, όλος ο λαός της Πάτρας.


Απαιτούμε:

▪ Να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργήσει άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδάνειου με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.

▪ Να μην μετακινηθεί κανένας συνάδελφος από άλλα νοσοκομεία!!Να αναβαθμιστεί περαιτέρω με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μπορεί να επιτελεί τον ρόλο του ως του μοναδικού εξειδικευμένου Παιδιατρικού Νοσοκομείου σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα».


bottom of page