top of page

Σε απόγνωση οι επικουρικοί του ΓΝ Κεφαλονιάς!

Θέτουν θέμα "επιβίωσης και αξιοπρέπειας” και απαιτούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους


Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και παράλληλα προέβη σε κινητοποίηση με συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο της κεντρικής της εισόδου του Νοσοκομείου.


Κύριο αίτημα της κινητοποίησης είναι η διεκδίκηση των δεδουλευμένων του επικουρικού προσωπικού , το οποίο παραμένει απλήρωτο επί μήνες.


Πρόκειται κυρίως για νοσηλευτικό προσωπικό 68 ατόμων, οι οποίοι έχουν έρθει στην Κεφαλονιά για να δουλέψουν και από άλλα μέρη της Ελλάδας, εντούτοις εδώ και σχεδόν τρεις μήνες δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους.


Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς αρκετοί επικουρικοί σκέφτονται και το ενδεχόμενο της παραίτησης, γεγονός που αν συμβεί, θα υποστελεχώσει το ήδη υποστελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ενώ όπως τονίζουν υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα βιοπορισμού και κάλυψης των αναγκών των δικών τους και των οικογενειών τους, που έχουν φέρει μαζί τους στην Κεφαλονιά.


Στην κινητοποίηση μίλησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, Κώστας Τσιμάρας, ο εκπρόσωπος των ιατρών στο Σωματείο Εργαζομένων, Ιωάννης Φισφής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης Γιώργος Γαβρίλης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βαγγέλης Δελλαπόρτας, από την Επιτροπή των Επικουρικών, η Χρυσάνθη Αναστασοπούλου και η Δόμνα Παπαδοπούλου, απο το σωματείο των Συνταξιούχων Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος.


Όπως τόνισαν όλοι οι επικουρικοί με μία φωνή: “Ζητάμε να πληρωνόμαστε στην ώρα μας. Πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται στο όριο της παραίτησης. Δεν ζητάμε πλέον απαιτούμε. Είναι θέμα επιβίωσης και αξιοπρέπειας”.


Ο κ. Φισφής τόνισε επίσης πως στο Νοσοκομείο πρέπει να καλυφθούν και οι θέσεις γιατρών, που αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλά κενά.


Παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις και εικόνες απο την κινητοποίηση










bottom of page