top of page

ΡΕΘΥΜΝΟ:

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΦΥ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


2 χρόνια μετά από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα


Ένας ακόμα σταθμός στον αδιάκοπο αγώνα που δίνουμε 2 χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας οι υγειονομικοί του δημόσιου Συστήματος Υγείας στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Κέντρα Υγείας, στα νοσοκομεία καθημερινά στο πλευρό των ασθενών μας για την προστασία της υγείας και της ζωής.


Δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνει ο λαός μας για να βγει όρθιος και δυνατός.

Αναδεικνύουμε, αποκαλύπτουμε, διεκδικούμε λύσεις προς όφελος των ασθενών μας.

Αγανακτούμε:

  • Γιατί μας άφησαν αβοήθητους να προσπαθούμε να αποκρούσουμε το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

  • Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας» εμείς εξακολουθούμε να χάνουμε 100 ασθενείς μας τη μέρα. Γιατί ξέρουμε ότι θα είχαμε καταφέρει να σώσουμε πολλούς περισσότερους αν είχαν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας.

  • Γιατί η κυβέρνηση από τη μία ισχυρίζεται ότι η πανδημία αποκλιμακώνεται, και από την άλλη δύο χρόνια μετά εξακολουθεί να επικαλείται «την έκτακτη συνθήκη» για να μας αντιμετωπίζει σαν «φτηνά ανταλλακτικά». Γιατί νέοι συνάδελφοι πριν προλάβουν καλά καλά να διοριστούν, αλλά και έμπειροι συνάδελφοι λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση εξωθούνται σε παραίτηση εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας.

  • Γιατί οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2012 και «η αποζημίωση» για τις υπεράριθμες εφημερίες, όποτε και αν τις πληρωθούμε, εξανεμίζεται από την άγρια φορολογία και καταλήγει στην εφορία.

  • Γιατί αξιοποίησαν την πανδημία σαν ευκαιρία για να ξεμπερδεύουν με ότι έχει απομείνει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να ενισχύσουν τους εμπόρους της υγείας και να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια τους για το «νέο ΕΣΥ». Το «νέο ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων τμημάτων - κλινικών - νοσοκομείων, του δημόσιου νοσοκομείου – επιχείρηση κατά τα πρότυπα του νοσοκομείου Σαντορίνης, των ΣΔΙΤ και των DRGs, των αυξημένων πληρωμών των ασθενών, της γιγάντωσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.


Στις 23 Φεβρουαρίου απεργούμε!


Διεκδικώντας και απαιτώντας όλοι μαζί:

  • Μαζικές ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.

  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού.

  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Άμεση ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ.

  • Άμεση ΠΛΗΡΩΜΗ του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε σχεδίου για “foundation year” ή άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους ιατρικής πριν την έναρξη ειδικότητας.

  • Γενναία ΑΥΞΗΣΗ της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

  • ΕΠΙΤΑΞΗ του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όλες και όλοι στην 24ωρη

Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία


Όλες και όλοι στην συγκέντρωση για τη Δημόσια Υγεία,

την ακρίβεια, τους μισθούς, τη σταθερή δουλειά

την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο 18:30


bottom of page