top of page

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 1ης ΥΠΕ - ΥΠΕΡΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΟΝΚ "ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"

Αθήνα,

05/05/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων επανέρχεται για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» με την υπερεφημέρευση. Μια κατάσταση επικίνδυνη τόσο για τους ασθενείς όσο και για το υγειονομικό προσωπικό.


Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:


α. Στο Καρδιολογικό τμήμα οι γιατροί δηλώνουν εγγράφως και εξωδίκως ήδη από τέλος του περασμένου Μαρτίου πως αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εντολές για εξοντωτική τους υπερεφημέρευση. Εκτός από αυτό, ένας αυτονόητος πρόσθετος κίνδυνος για τους ασθενείς είναι πως δεν νοείται σήμερα να κάνει αυτόνομη Γενική Εφημερία για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά νοσοκομείο που δεν διαθέτει Αιμοδυναμικό εργαστήριο.


β. Όσον αφορά την Πνευμονολογική Κλινική, είναι αδιανόητα επικίνδυνη η πρόσφταη εντολή της 1ης Υ.Πε. να εφημερεύει το τμήμα σε διαφορετικές ημέρες από την γενική εφημερία του υπόλοιπου νοσοκομείου.


γ. Στο ουρολογικό τμήμα οι υπηρετούντες γιατροί έχουν αναρρωτική άδεια και στην ουσία η κλινική λειτουργεί με έναν ουρολόγο από το ΓΟΝΚ και έναν αποσπασμένο από το Σισμανόγλειο. Απαιτούμε την αναστολή της λειτουργίας του ουρολογικού τμήματος – να μη συμμετέχει στη γενική εφημερία του νοσοκομείου – λόγω έλλειψης προσωπικού, να επιστρέψει ο αποσπασμένος γιατρός στη θέση του και να ενισχυθεί το τμήμα με μόνιμο προσωπικό.


Απαιτούμε να αναιρεθούν άμεσα όλες αυτές οι έκνομες και επικίνδυνες εντολές. Υπενθυμίζουμε πως μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Μαΐου το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θα επισκεφθεί το νοσοκομείο και θα παρευρεθεί σε γενική συνέλευση των ιατρών.



bottom of page