top of page

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε υποστελέχωση και εντατικοποίηση

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Παμμακάριστος», στην πύλη του Νοσοκομείου, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν την απαξίωση του νοσοκομείου, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την υποστελέχωση και τις μεγάλες ελλείψεις.


Όπως τόνισαν, το Παθολογικό, με 5 παθολόγους, με προβλεπόμενες 9 οργανικές θέσεις, έχει στην ευθύνη του 60 κλίνες ασθενών στους 3 ορόφους του νοσοκομείου (20 Covid και 2 ΜΑΦ Παθολογικού) και επιπλέον 6 κλίνες ΜΑΦ, χωρίς κανέναν πνευμονολόγο και εντατικολόγο. Επιπλέον, οι ίδιοι 5 παθολόγοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Παθολογικό και Covid, για τακτικό Παθολογικό ιατρείο και διπλό Διαβητολογικό ιατρείο. Επιπλέον το Παθολογικό με απόφαση της ΥΠΕ δέχεται σχεδόν καθημερινά ασθενείς για συνέχιση νοσηλείας από το ΓΝ «Ευαγγελισμός».


Επίσης, το Ακτινολογικό, βασικότατο τμήμα του νοσοκομείου, κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας διότι απομένει με μία μόνιμη ακτινολόγο και έναν ιατρό επικουρικό με μετακίνηση από άλλο νοσοκομείο, μετά την παραίτηση της διευθύντριας. Το δε Χειρουργικό τμήμα, με 3 μόνιμους χειρουργούς και έναν επικουρικό, έχει εξαιρεθεί πλήρως από το πρόγραμμα εφημεριών της 1ης ΥΠΕ εδώ και έναν χρόνο. Δε νοείται νοσοκομείο να εφημερεύει χωρίς Χειρουργικό τμήμα.


Στη συγκέντρωση μίλησαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ενώ παρευρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής, φορείς και συλλογικότητες. Επίσης παρευρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χάρης Βουρδουμπάς.


Σε συνάντηση του Σωματείου με τον Διοικητή του νοσοκομείου, του επιδόθηκε κείμενο με τα αιτήματα των εργαζομένων. (δείτε το εδώ)




bottom of page