top of page

Παπανικολάου: Οι εμβολιασμοί είναι το πρόσχημα και το κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης ο στόχος

Αποδεικνύεται πανηγυρικά πως οι εμβολιασμοί είναι το πρόσχημα και το κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης ο στόχος


Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ – μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Δήλωση 24/1/22


Ξαφνικά στα μέσα Ιανουαρίου η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά την απόσυρση του Παίδων Πεντέλης από την 24ωρη γενική εφημερία με πρόσχημα την μετατροπή ολόκληρου του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο.


Λίγες μέρες μετά ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ (τουλάχιστον για Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου) λόγω…κακοκαιρίας. Πραγματικά, χρειαζόταν τρομερή ευφυΐα και τεράστια επιστημοσύνη για να προβλέψει κάποιος πως τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο ψηλά στην Πεντέλη θα έχει κακοκαιρία.


Οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί του Παίδων Πεντέλης με ανακοίνωσή τους 23/1/22 δηλώνουν πως ως τώρα όλα τα χρόνια το νοσοκομείο παρά την γεωγραφική του θέση δεν έχει κλείσει ΠΟΤΕ «λόγω κακοκαιρίας» κι επιμένουν στην επάνοδό του στις 24ωρες γενικές εφημερίες από σήμερα Δευτέρα 24/1.

Όλα τα παραπάνω κωμικοτραγικά αποδεικνύουν περίτρανα πως οι εμβολιασμοί (που έτσι κι αλλιώς γίνονταν όλους τους προηγούμενους μήνες) ήταν απλά ένα πρόσχημα. Ο πραγματικός στόχος είναι η οριστική διάλυση του Παίδων Πεντέλης, δηλαδή του ενός από τα μόνο τρία Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, επειδή έτσι προστάζουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που θεωρούν «φιλέτο» την Παιδιατρική νοσοκομειακή περίθαλψη.


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έχουν σοβαρότατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες. Έχουμε φτάσει στο σημείο να διατάζουν να μείνει ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ το νοσοκομείο Δευτέρα 24/1 και Τρίτη 25/1 χωρίς εμβολιασμούς και χωρίς γενική εφημερία, και από την άλλη οι εργαζόμενοι να απαιτούν να εφημερεύσουν σήμερα 24/1. Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό για τα επείγοντα Παιδιατρικά περιστατικά.


Άμεσα, σήμερα, ΤΩΡΑ να επανέλθει το Παίδων Πεντέλης στις 24ωρες γενικές εφημερίες.





bottom of page