top of page

Παπανικολάου: Κυβερνητική αυτοπαγίδευση με «fake news» για τις ΜΕΘ

Ο κ. Παπανικολάου, τόνισε ότι η κυβέρνηση ακυρώνει τα ίδια της τα στοιχεία όταν ανακοινώνει πως η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 98%


Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και το Γιώργο Σαχίνη, υποστήριξε ότι αυτός που έχει ουσιαστικά αυτοπαγιδευτεί με την παραγωγή fake news , ότι όλα καλά με τις Μ.Ε.Θ., είναι η ίδια η κυβέρνηση, με ψευδο-επιστημονικές αναλύσεις, που ουσιαστικά την μετατρέπουν σε «αρνητή» επιστημονικά του ρόλου των Μ.Ε.Θ. και «αρνητή» της πραγματικότητας ως προς τα ακριβή στοιχεία διασωληνωμένων εντός και εκτός Μ.Ε.Θ. αλλά και τις διαθεσιμότητας και των «προνομιακών» κρεβατιών σε αυτές.


Όπως υποστήριξε, από τα ίδια τα στοιχεία και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών προκύπτουν ανακολουθίες που οδηγούν στο συμπέρασμα της ύπαρξης κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για «Μητροπολίτες», και οι οποίες μάλιστα κατά κανόνα ανήκουν σε πανεπιστημιακές πτέρυγες ΜΕΘ που δεν διευθύνονται από γιατρούς του ΕΣΥ.


«Ρωτάω επίμονα κάθε μέρα και δεν έχουν απαντήσει ποτέ. Από τους νεκρούς από covid-19 που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ κάθε μέρα, πόσοι πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε πρόχειρους αναπνευστήρες και κοινούς θαλάμους όντας στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ; Δεν έχουν απαντήσει ποτέ», λέει ο κ. Παπανικολάου.


Ο κ. Παπανικολάου, τόνισε ότι η κυβέρνηση ακυρώνει τα ίδια της τα στοιχεία όταν ανακοινώνει πως η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 98%. «Χτες 8 Δεκεμβρίου 2021 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 709 διασωληνωμένους από covid-19. Σύμφωνα με την κα. Γκάγκα, στο νούμερο που ανακοινώνει κάθε ημέρα ο ΕΟΔΥ προσμετρώνται και οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, που βρίσκονται στη λίστα αναμονής. Γνωρίζουμε ότι από τους 183 που βρίσκονταν χθες στη λίστα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ έπασχαν από κορονοϊό οι 140. Συνεπώς σύμφωνα με την κυβέρνηση οι διασωληνωμένοι εντός ΜΕΘ από covid ήταν 569.


Αν υποθέσουμε ότι αυτός είναι ο συνολικός αριθμός κλινών ΜΕΘ covid, η πληρότητα στις ΜΕΘ covid της χώρας ήταν 124%. Γιατί λοιπόν χθες και κάθε ημέρα το υπουργείο επιμένει ότι η πληρότητα είναι 98%;»;

bottom of page