top of page

Παναγιώτης Παπανικολάου: «Σοβαρά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά»

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και εκπρόσωπος των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά, μιλά στο GOVNEWS για το δυσβάστακτο φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά, για την υποστελέχωση, για την έξαρση των ιώσεων και τα οικονομικά και εργασιακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία.


Ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά, Παναγιώτης Παπανικολάου, επισημαίνει στο GOV NEWS, ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολύ μεγάλες, γεγονός που καθιστά το έργο τους πολύ δύσκολο.


«Στο νοσοκομείο Νίκαιας μας λείπουν (για τις στοιχειώδεις ανάγκες) τουλάχιστον 60 μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί κλάδου ΕΣΥ διάφορων ειδικοτήτων, τουλάχιστον 200 νοσηλευτές και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και τουλάχιστον 200 υποστηρικτικό προσωπικό (τεχνικό, διοικητικό κλπ)», τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Παπανικολάου.


Όσον αφορά σε πανελλήνιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, καθώς όπως τόνισε «πανελλαδικά λείπουν τουλάχιστον 6.000 μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί και τουλάχιστον 35.000 λοιπό προσωπικό».


Σχετικά με τις ενέργειες του υπουργείου υγείας αναφορικά με την αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων σημείωσε ότι «αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν πλήρως νοσοκομεία που είχαν κλείσει λόγω μνημονίων (π.χ. το Δυτικής Αττικής – Αγ. Βαρβάρα) ώστε να βοηθιούνται τα πιο μεγάλα».


Επίσης, υπογράμμισε ότι υπάρχει ζήτημα με τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα για τους καρκινοπαθείς, ενώ τόνισε αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή ότι «είναι εξοργιστικό: να υπάρχει υποδομή και να μην αξιοποιείται λόγω έλλειψης προσωπικού όπως συμβαίνει π.χ. με τους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους των νοσοκομείων».

bottom of page