top of page

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου: Πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”


Χαϊδάρι, 9 Νοεμβρίου 2020


Στάση εργασίας ώρες: 7:00-10:00

και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Ανακοινώνεται το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και είμαστε ακόμα στην αρχή...


Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Έχει το θράσος να επικαλείται τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ: το άφησαν υποστελεχωμένο, έχουν κάνει lockdown σε χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, μείωσαν τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%, έκλεισαν κλινικές, τμήματα, ολόκληρα νοσοκομεία.

Τα ψέματα δεν πείθουν κανένα. Να σταματήσουν να μεταθέτουν αλλού τις ευθύνες!

-Το «πάρτι» που κάνει ο κορονοϊός στα γηροκομεία δεν οφείλονται στους party-animal ηλικιωμένους τροφίμους αλλά στην έλλειψη εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων με ευθύνη κυβέρνησης και επιχειρηματιών.

-Η υπερμετάδοση στους χώρους δουλειάς, τα ελλιπή μέτρα προστασίας, η ανεπάρκεια των test, η παραβίαση των υγειονομικών πρωτόκολλων, είναι κάτι που το γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά κάνει πως δεν το βλέπει.

-Οι πάνω από 30 συνάδελφοι μας στο Αττικό που έχουν μέχρι στιγμής νοσήσει δεν είναι “αρνητές της μάσκας” αλλά εργαζόμενοι στην υγεία που κάνουν το καθήκον τους και με το παραπάνω.

Γνωρίζουμε από πού προήλθε το μέγεθος της διασποράς. Ήρθε από την πολιτική της κυβέρνησης «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» βάζοντας πλάτη στο τουριστικό κεφάλαιο χωρίς ουσιαστικά ελέγχους στις εισόδους της χώρας. Και όχι μόνο.

Η κυβέρνηση ακόμα και τώρα, που δοκιμάζεται ο λαός μας, συνεχίζει πιστά την εγκληματική της πολιτική. Αυτή ακριβώς που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού, κόστος και εμπόρευμα.

Αντί να αξιοποιήσει το χρόνο που κερδίσαμε στο πρώτο κύμα για να ενισχύσει το σύστημα υγείας, άδραξε την ευκαιρία για να προχωρήσει τα σχέδια της σε βάρος των εργαζομένων: Νομοθέτηση 10ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, στο δικαίωμα στην απεργία, επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Το lockdown παρουσιάζεται ως αναπόφευκτο γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, «αραίωσης» των μαθητών στα σχολεία, αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία με κριτήριο τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, και όχι την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Για αυτό ακόμα και σήμερα, αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και την ένταξη του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά χρυσονοικιάζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα που συνεχίζει ανενόχλητος να θησαυρίζει.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ!

Οι υγειονομικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά.

Aπαιτούμε:

· Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

· Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Επίταξη, χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

· Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ. Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.

· Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ

· Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα και οι απεργοκτόνες διατάξεις που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Αγωνιστικοί σταθμοί του επόμενου διαστήματος :

· 12 Νοεμβρίου πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία (έχουν αποφασίσει και ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ)

· 17 Νοέμβρη: συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση ότι θα τις απαγορεύσει.

· 26 Νοέμβρη: συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία (πήρε απόφαση και η ΑΔΕΔΥ)

bottom of page