top of page

Πάνος Παπανικολάου: 143 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ η αλήθεια για το «στήσιμο» των κλινών ΜΕΘ

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΘ ΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ! ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ :

143 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΤΗΣΙΜΟ» ΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ

Καταιγιστικός στις συνταρακτικές μαρτυρίες του ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κος Παναγιώτης Παπανικολάου, μιλώντας στον 98.4

Ο μάχιμος νευροχειρουργός μας περιέγραψε ολοζώντανα, την κόλαση στην οποία ζουν καθημερινά οι ασθενείς, αλλά και οι ίδιοι οι υγειονομικοί, αντιμετωπίζοντας, τον θάνατο, τον πόνο, την κούραση και την πίκρα για το χαμό των συνανθρώπων μας που αθροίζονται καθημερινά στους 8. 160, που έφυγαν οριστικά από κοντά μας.

Τώρα που σταμάτησαν τα χειροκροτήματα και οι δωρεάν φιλοφρονήσεις και οι έπαινοι των κυβερνητικών παραγόντων, ξεκίνησε η επικοινωνιακή η οικειοποίηση και η εκμετάλλευση της υπεράνθρωπης προσπάθειάς τους. Μιλώντας εξ ονόματος τους, ο υπουργός δεν δίστασε να μιλήσει εξ ονόματος, όσων άφησε να βολοδέρνουν, στο σύστημα των Δημόσιων Νοσοκομείων, που ξεπέρασαν κι αυτά ακόμη τα όρια της κατάρρευσής τους. Αντί να περιοριστεί στις γνωστές τετριμμένες αναφορές που μας συνήθιζε μέχρι πρόσφατα στα επετειακού τύπου λογίδριά του.

Ο κος Παπανικολάου ξεσκέπασε με λεπτομερειακό τρόπο, μέσα από την αλήθεια των αριθμών, τον μύθο περί 1400 και πλέον ΜΕΘ, που δήθεν φτιάχτηκαν σε ένα χρόνο πανδημίας.


Μέχρι να ακουστεί η φωνή των μάχιμων υγειονομικών δια στόματος του Γ.Γ. μόνο αυτοί που στοιβάζονταν στους διαδρόμους περιμένοντας να βρουν μια θέση σε κάποια ΜΕΘ γνώριζαν, αυτή την πικρή αλήθεια.


Έφτασε πλέον η ώρα να μάθει ο κάθε Έλληνας πολίτης τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, όταν η επικοινωνιακή μηχανή μιλάει για την τύχη των φίλων και των συγγενών του, σαν να ήταν απλά νούμερα.


Έφτασε η ώρα που η αλήθεια αυτή θα πρέπει να γίνει κινητήρια δύναμη για να απαιτήσει μια καλύτερη μεταχείριση και ιατρονοσηλευτική φροντίδα, για την προστασία του ίδιου και της οικογένειάς του.


Ακούστε με προσοχή το ηχητικό

bottom of page