top of page

Π. Παπανικολάου: Στοχοποιούν τον λαό για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες

Συμπληρώνεται ένα έτος (Αύγουστος 2020 – Αύγουστος 2021) με πανωλεθρία θυμάτων πανδημίας στη χώρα µας. Η θνητότητα εκτοξεύτηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Επειδή αυτό οφείλεται κυρίως στο τραγικό εξάμηνο 1.11.2020 – 30.4.2021, η αιτία δεν είναι τόσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην καθολικότητα του εμβολιασμού. Είναι η παντελής έλλειψη σοβαρότητας στην ιχνηλάτηση-επιδημιολογική επιτήρηση και η εγκατάλειψη της δημόσιας περίθαλψης. Έπειτα από αυτό που είχε προπαγανδιστεί ως παγκόσμιας εμβέλειας επιτυχία προσωπικά του πρωθυπουργού –δηλαδή η διαχείριση του πρώτου κύματος την άνοιξη του 2020– η κυβέρνηση είχε πιστέψει πως δήθεν είχε ξεμπερδέψει οριστικά µε την επιδημία. Γι’ αυτό από πέρυσι είχε θυσιάσει την επιδημιολογική επιτήρηση στα μεγάλα συμφέροντα (του τουρισμού ως Οκτώβριο του 2020, της παραγωγής και των υπηρεσιών από Οκτώβριο του 2020 και μετά κ.ο.κ.). Γι’ αυτό ήδη από πέρυσι είχε απεμπολήσει κάθε εξαγγελία για ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης σε προσωπικό αλλά και σε υποδομές πλην κάποιων κλινών ΜΕΘ που αναπτύχτηκαν από ιδιωτικές δωρεές.


Η κυβέρνηση είχε αιφνιδιαστεί πλήρως από το καταστροφικό δεύτερο κύμα τον Οκτώβριο 2020 στη βόρεια Ελλάδα. Η αμηχανία και ο πανικός της φάνηκαν από τον χυδαίο μηχανισμό γκεμπελίστικης συκοφάντησης και διώξεων ενάντια σε υγειονομικούς που αποκάλυπταν την αλήθεια για τις εγκληματικές της ευθύνες. Επίσης από το ότι ο ίδιος µμηχανισμός είχε στραφεί ενάντια και στους κατοίκους (θυμάστε δηλώσεις για τον «παλιοχαρακτήρα των Θεσσαλονικέων», αλλά και το κρεσέντο κρατικής καταστολής κυρίως ενάντια στη νεολαία). Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση τότε εγκαινίασε ένα νέο αφήγημά: το µμαγικό εμβόλιο µμόλις ερχόταν θα εξαφάνιζε δήθεν εν μια νυκτί τον ιό, οπότε τάχα δεν θα χρειαζόμασταν πια ούτε νοσοκομεία ούτε υγειονομικούς ούτε επιδημιολογική επιτήρηση.


Τα ίδια ακριβώς συνεχίστηκαν και µε το τρίτο κύμα στη νότια Ελλάδα (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2021).

Όμως ο τεράστιος κίνδυνος να είναι ακόμη πιο θανατηφόρο το τωρινό τέταρτο κύμα οφείλεται πια και στους τρεις παράγοντες: και στην έλλειψη σοβαρότητας στην ιχνηλάτηση, και στην απαξίωση της δημόσιας περίθαλψης, και στην αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει καθολικότητα στον εμβολιασμό. Γιατί όσο και να υπάρχουν κι αλλού ευθύνες για τη δυσπιστία μέρους του πληθυσμού στον εμβολιασμό, το ψάρι βρομάει από το κεφάλι: ο Μέγας Αντιεµβολιαστής είναι το ίδιο το κράτος. Απέτυχε να πείσει. Κι αυτό γιατί:

1. Είχε λάθος μήνυμα. Αντί για το επιστημονικά σωστό «εμβολιάσου για να µην αρρωστήσεις βαριά αν κολλήσεις» εξέπεμπε (κι εκπέμπει ακόμη) αντιεπιστημονικές μπαρούφεςµ («εμβόλιο = ανέμελος τουρισμός γιόλο», «το εμβόλιο εξαφανίζει τελείως τη μετάδοση» κ.λπ.).

2. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε αντιφάσεις και ευθυνοφοβία κυρίως για το εμβόλιο AstraZeneca.

3. Η κυβέρνηση ανέθεσε την ενημέρωση για τον εμβολιασμό σε λίγους καθηγητές-τηλεοπτικούς μαϊντανούς που όμως ήταν ήδη πλήρως απαξιωµένοι στα µάτια του λαού γιατί από πέρυσι διαρκώς δικαιολογούν εκ των υστέρων προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις έχοντας καταντήσει την επιστήμη θεραπαινίδα της εξουσίας. Έτσι η κυβέρνηση δίνει έτοιμά «επιχειρήματα» στο πιάτο των αρνητών αντιεμβολιαστών.

Για να συγκαλύψει την αποτυχία της στην εξασφάλιση της καθολικότητας, η κυβέρνηση επισείει τον βούρδουλα της υποχρεωτικότητας για να δείξει άλλη μια φορά πως δήθεν πάντα φταίει ο λαός και ποτέ η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά στοχοποιεί τους υγειονομικούς, παρότι είναι εμβολιασμένοι κατά 85-95% ανάλογα µε τον κλάδο, ποσοστά από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Τα τιμωρητικά μέτρα µε τις διαθεσιμότητες, τις αναστολές αδειών κ.λπ. δεν έχουν καμία απολύτως υγειονομική λογική. Ακριβώς το αντίθετο: αναστολή αδειών του κατάκοπου προσωπικού και αναστολή εργασίας έχουν στόχο την αναστολή του ίδιου του ΕΣΥ µε τραγικές συνέπειες για τον πληθυσμό.

Ε δεν θα τους περάσει.

Έρχεται άμεσα πανυγειονομικός αγωνιστικός ξεσηκωμός και ο λαός θα είναι μαζί µας για άλλη µία φορά.

Ο Πάνος Παπανικολάου είναι νευροχειρουργός, γγ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

bottom of page