top of page

Π. Παπανικολάου: Με πρόσχημα τον εμβολιασμό διαλύουν τα τρία δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία Αττικής

Πάνος Παπανικολάου:

Με πρόσχημα τον εμβολιασμό προσπαθούν να διαλύσουν και τα τρία δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής

Μετακινούν ειδικευόμενους γιατρούς από τα Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» στο Μαρούσι

«Αφού αποφάσισαν να κάνουν εμβολιαστικό κέντρο το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αποσύροντάς το από τις εφημερίες, τώρα μετέφεραν τα ραντεβού για τα εμβόλια στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι λόγω της κακοκαιρίας», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και γ.γ της ΟΕΝΓΕ κ. Παναγιώτης Παπανικολάου.

«Για να γίνουν λοιπόν τώρα αυτά τα εμβόλια, μετακινούν τους ειδικευόμενους των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» στο εμβολιαστικό κέντρο Αμαρουσίου. Με έναν σμπάρο τρία τρυγόνια λοιπόν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με πρόσχημα τον εμβολιασμό προσπαθούν να διαλύσουν και τα τρία δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής», τόνισε.

Σύμφωνα με τον γ.γ της ΟΕΝΓΕ, «αυτά που ζήσαμε στα νοσοκομεία αυτές τις τέσσερις ημέρες είναι πρωτοφανή. Το να είναι το νοσοκομείο Σωτηρία – που βρίσκεται στο δήμο Αθηναίων – αποκλεισμένο από τον… εαυτό του, είναι τραγικό. Ήταν αποκλεισμένο το ένα κτίριο του νοσοκομείου από το άλλο. Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα. Και στο Σισμανόγλειο είχαμε ανάλογες εικόνες. Μόνο μετά την Τρίτη το απόγευμα άνοιξε εκεί η πρόσβαση στα Επείγοντα Περιστατικά. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα αυτές τις μέρες ήταν πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εφημέρευε, συνέχιζε να δουλεύει, καθώς οι συνάδελφοί τους, δεν μπορούσαν να φτάσουν στα νοσοκομεία όπου εργάζονται.


Τέτοιο μπάχαλο, τέτοια κακοδιοίκηση, τέτοια αδιαφορία δεν έχουμε ζήσει ποτέ ξανά. Πρέπει αμέσως να αποκατασταθούν τα προβλήματα στα νοσοκομεία και να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία και των τριών δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων».

bottom of page