top of page

Ολόκληρη συνέντευξη και ούτε μια λέξη για άνεργους και συνταξιούχους;

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης δεν φαίνεται να συμφωνούν με την άποψη του Πρωθυπουργού ( χθεσινή συνέντευξη στον ΑΝΤΕΝΝΑ) ότι «η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα βγούνε κερδισμένες από την πανδημία».


Αντιθέτως φοβούνται ότι με τον νέο πτωχευτικό νόμο ενδέχεται να κινδυνεύσουν να χάσουν και τα σπίτια τους. (Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης).


Χαρακτηρίζουν «ευχολόγια» όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την οικονομία , εκτιμούν ότι μετά την πανδημία θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να συνέλθουνε και θεωρούν ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι απλώς να μεταφέρει τα βάρη τους στο μέλλον.


Οι γιατροί λεν ότι «ούτε ένας υγειονομικός, ακόμη και ο πλέον φανατικός οπαδός της Νέας Δημοκρατίας, δεν έμεινε ευχαριστημένος από την χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού» αφού, κατά την άποψή τους, δεν τηρήθηκε καμία από τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί στους υγειονομικούς.


Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι με το κλείσιμο του 80% των τακτικών χειρουργείων του ΕΣΥ πεθαίνουν ασθενείς που δεν πάσχουν από κορωνοϊό ( Πάνος Παπανικολάου γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών).


Ο δικηγόρος-εργατολόγος Δημήτρης Τριπερίνας αναφέρεται στην καθυστέρηση καταβολής των 534 ευρώ σε εργαζόμενους σε αναστολή και για την μετέωρη εργασιακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες χωρίς την ελάχιστη ασφάλεια δικαίου.


Οι συνταξιούχοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν σε μια ολόκληρη συνέντευξη του πρωθυπουργού να μην έχει γίνει η παραμικρή αναφορά στους συνταξιούχους και στους άνεργους.

(Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος ομοσπονδίας συνταξιούχων κοινωνικής ασφάλισης)


Ο Αριστοτέλης Κάντας αναφέρει, ως παράδειγμα μόνον, τους 120.000 συνταξιούχους που δεν λαμβάνουν καν την προσωρινή σύνταξη επειδή έχουν διαδοχική ασφάλιση και είναι υποχρεωμένοι να ζούνε χωρίς... εισόδημα.


Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θόδωρος Τσούχλος, εκτός από το «κίνημα της κουβέρτας» στα σχολεία αναφέρεται και στην Νέα Δημοκρατία θυμίζοντας την... ιστορία της παράταξης.


«Ο κορμός της Νέας Δημοκρατίας είναι η λαϊκή, πατριωτική, κοινωνική δεξιά παράταξη. Κατά καιρός ήρθαν σε αυτήν την παράταξη σπουδαία κεντρώα στελέχη. Από τον Ευάγγελο Αβέρωφ έως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ήταν καλοδεχούμενοι! Γιατί σεβάστηκαν το DNA της παράταξης και δεν επιχείρησαν να το αλλοιώσουν. Και σε αυτό το DNA περιλαμβάνονται ο πατριωτισμός, ο σεβασμός στην ορθοδοξία και στις αρχές της οικογένειας. Αν δεν ακολουθούμε αυτές τις αρχές θα υπάρξουν αναταραχές στην κεντροδεξιά παράταξη».


Αυτό είναι το VIDEO-απάντηση στον Πρωθυπουργό από εκπροσώπους της κοινωνίας:



bottom of page